Te gast bij Uitgeverij Deviant…Tekster

Te gast bij Uitgeverij Deviant…Tekster

Geplaatst op: 30-12-2016

Bezoek onze stand D040 in hal 9 tijdens de NOT 2017!

Op 1 september 2016 ontmoetten Uitgeverij Deviant en Tekster elkaar voor de eerste keer. Dit was tijdens het ‘Symposium on writing intervention research’ georganiseerd door Monica Koster en Renske Bouwer als voorschot op de verdediging van hun dissertatie: ‘Bringing writing research into the classroom: the effectiveness of Tekster, a newly developed writing program for elementary students.’

Tijdens deze inspirerende ontmoeting bleek dat de effectieve schrijfdidactiek in Tekster, voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs, overeenkomt met de aangeboden schrijfdidactiek in Starttaal, onze vernieuwende mbo-methode Nederlands. Sindsdien zijn Uitgeverij Deviant en Tekster vrienden en gaan zij samen de barricades op voor beter schrijfonderwijs.

Tijdens de NOT 2017 bundelen Uitgeverij Deviant en Tekster hun krachten. Bezoek onze stand D040 in hal 9 en maak kennis met de methodes Starttaal en Tekster. Elke beursdag verzorgt Monica Koster om 10:30 uur een presentatie over Tekster in onze stand. Op dinsdag 24 januari en donderdag 27 januari verzorgen wij presentaties over Starttaal van 13:00 uur tot 14:15 uur in Theater Oranje.

Monica Koster en Renske Bouwer zijn tijdens het NRO-congres op 2 november 2016 tot winnaars uitgeroepen van de NRO-VOR-praktijkprijs 2016. Koster en Bouwer ontvingen de prijs voor de doeltreffende wijze waarop zij hun onderzoek hebben vertaald naar de onderwijspraktijk. 

Lees meer over Tekster