3D VIP Room: met VR en spraakherkenning gemotiveerd Engels leren

3D VIP Room: met VR en spraakherkenning gemotiveerd Engels leren

Hebben studenten of leerlingen moeite met leren? Of durven ze niet goed? Die problemen lost de ‘3D VIP Room op’ met virtual reality (VR) en spraakherkenning als motiverende leermiddelen. Uitgeverij Deviant heeft samen met NovoLearning de 3D Virtual Interactive Presentation Room (3D VIP Room) ontwikkelt, de eerste VR-app met spraakherkenning. In deze VR-app kunnen studenten en leerlingen virtueel plaatsen bezoeken en dankzij de ingebouwde spraakherkenning hun gespreksvaardigheid oefenen. Op elke uiting van de student of leerling volgt een levensechte reactie, waardoor de student of leerling zich in een vreemde taal leert redden.  Download voor iOS en Android

Spraakherkenning

De 3D VIP Room maakt actief gebruik van spraakherkenning. Studenten of leerlingen gaan virtueel boodschappen doen en moeten Engels spreken om zich te kunnen redden in (on)verwachte situaties. Het Engels dat ze uitspreken heeft direct gevolgen in de virtuele wereld. Zo moeten ze om hulp vragen, maar ook uitleg geven en aangeven waar ze naar op zoek zijn.

Immersive learning

Op elke uiting van de student of leerling volgt in de 3D VIP Room een levensechte reactie, waardoor de student of leerling zich in de vreemde taal leert redden. Dit is ‘immersive learning’, waarbij de leerling wordt ondergedompeld in een virtuele wereld en zo bijna automatisch Engels gaan spreken tegen virtuele gesprekspartners.

Uitdagend en gevarieerd

Door de ervaring die de 3D VIP Room biedt, zullen studenten en leerlingen meer leren en langer onthouden wat ze hebben geleerd. Daarnaast is Virtual Reality ook heel motiverend. Ze worden uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan. VR vormt een leuke en leerzame afwisseling. De 3D VIP Room zal onderdeel worden van het digitale gedeelte van onze methodes Engels.


3D VIP Room in de media

• De 3D VIP Room wint Comenius EduMedia medaille 2017
• Artikel AD: Met 3D-bril Engels leren op straat in Londen
RTV Utrecht nieuws: ROC Midden-Nederland experimenteert met virtual reality in les
NOS Journaal: Studenten ROC krijgen Engelse les in Londen (vanaf 12:04)