Bijeenkomsten

Het Congres 2019

Het Congres is een landelijk onderwijscongres van Lecso en het SBO Werkverband en wordt door De Onderwijsspecialisten georganiseerd. Het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben staat centraal. De 17e editie van Hét Congres vindt 29 november plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem. Uitgeverij Deviant is als partner aanwezig op dit congres.  Kom bij onze stand langs voor een persoonlijk advies over de inzet van onze methodes en bekijk het nieuwste lesmateriaal. U vindt onze stand in de Foyer.

Neem ook deel aan onze workshops!

Taal in de rekenles | 12.15 uur – 12.45 uur (zaal 2)
Taal speelt een grote rol in de rekenles. Als u aandacht besteedt aan rekentaal, zorgt u voor meer begrip tijdens de instructie en tijdens het maken van rekenopgaven. Als uw leerlingen de woorden en begrippen in een opdracht begrijpen, kunnen zij hun aandacht richten op de rekenvaardigheid die van hen wordt gevraagd. Tijdens deze workshop:
– kijken we naar taal in rekenopgaven;
– laten we zien wat u kunt doen ter voorbereiding op een instructie, zodat u rekentaal effectief inzet voor het begrijpen van de rekenvaardigheid;
– geven we u handvatten om de taaluitingen van uw studenten te verbeteren, zodat zij hun denkstappen beter kunnen verwoorden.

Leren zichtbaar maken zonder toetsen | 13.00 uur – 13.30 uur (zaal 1)
Iedere docent is erop uit om de leerlingen die hij onder zijn hoede heeft verder te helpen. Om te kunnen zien of dit succes heeft, willen we weten of de leerling iets geleerd heeft. We willen de vorderingen meten. Dat we hiervoor toetsen ontwikkelen waar we cijfers voor geven, lijkt voor de hand te liggen. Dat er ook nadelen kleven aan toetsen weten veel docenten. Maar hoe moet het anders?
In de presentatie ‘Leren zichtbaar maken zonder toetsen’ richten we ons primair op het vak Nederlands en:
– nemen we onder de loep wat we met toetsen willen bereiken;
– bespreken we de voor- en nadelen van toetsen;
– laten we manieren de revue passeren om vorderingen van leerlingen zichtbaar te maken.

 

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u op:
hetcongres.nl

Doelgroepen: PrO VSO Entree
Data & locaties

Data & locaties

29
nov
2019
Papendal – Arnhem