Bijeenkomsten

Studiereader Zomersessies

Maak in zomerse sferen kennis met onze vernieuwende leeromgeving Studiereader. U krijgt een inkijkje in de vernieuwende functionaliteiten die bijdragen aan effectiever en leuker onderwijs. Daarnaast bieden we u een afwisselend programma aan rondom virtual reality (VR) met gastbijdragen van Robin de Lange (Universiteit Leiden) en Dirk Verbeek (Innovatienetwerk ROC West-Brabant).

Het programma

12:00 uur Inloop met zomers lunchbuffet
13:00 uur

Dirk Verbeek

Robin de Lange

Masterclass: virtual reality (VR) in het onderwijs
Door: Robin de Lange, Universiteit Leiden (20 en 21 juni) of
Dirk Verbeek, Innovatienetwerk ROC West-Brabant (22 juni)

Van VR kunnen we inmiddels met zekerheid zeggen dat leerlingen er in de toekomst mee te maken krijgen. Het heeft daarom meerwaarde om ook als docent bekend(er) te raken met deze nieuwe technologie. VR biedt het onderwijs eindeloos veel mogelijkheden. Leerlingen kunnen in het klaslokaal ervaren wat buiten het klaslokaal moeilijk te organiseren is. Zo kan een leerling op excursie naar Londen en is het mogelijk om op volle zee een schip te besturen. Tijdens deze masterclass:
leert u wat het verschil is tussen augmented reality en virtual reality;
maakt u kennis met effectieve VR-toepassingen in het onderwijs;
krijgt u handvatten om zelf VR in de les toe te passen.

14:00 uur Inkijkje in Studiereader
We presenteren onze vorderingen in de ontwikkeling van Studiereader, geven u inzicht in de functionaliteiten en gaan in op de mogelijkheden voor afwisselend leren met onder andere educatieve 3D-games en VR-toepassingen.
15:00 uur Pauze
15:15 uur The making of…VR: van concept tot eindproduct
Er bestaan talloze voorbeelden van succesvolle VR-toepassingen. Maar hoe komt zo’n toepassing nu eigenlijk tot stand? Ontwikkelaars van Uitgeverij Deviant geven u een inkijkje in het ontwikkelproces van de rekenapp Startrekenen VR en de 3D VIP Room, een VR-app voor het vak Engels. Ook brainstormen zij met u over mogelijke toepassingen bij andere vakken zoals Nederlands en burgerschap.
15:45 uur Zet een bril op en ervaar VR
Tijd om de kracht van VR zelf te ervaren. Ga aan de slag met rekenkundige onderwerpen in Startrekenen VR of onderga in de 3D VIP Room de krachtige combinatie van virtual reality en spraakherkenning.
16:00 uur Afsluitende borrel
Geniet van een zomers drankje en hapje en praat na met collega’s, redacteuren en ontwikkelaars.
Doelgroepen: Alle doelgroepen
Data & locaties

Data & locaties

20
jun
2017
Amsterdam
21
jun
2017
Zwolle

Droom van Zwolle
Koestraat 35, Zwolle

22
jun
2017
Den Bosch

Inschrijven voor bijeenkomst

Vul het onderstaande formulier in om de bijeenkomst bij te wonen.