Bijeenkomsten

Zomersessie voor het PrO en vso

Op 4 juni organiseert Uitgeverij Deviant een informatieve en interactieve docentendag voor het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Tijdens deze dag informeren wij u graag over onze nieuwste taal- en rekenmethodes voor het PrO en vso, zoals Starttaal Instap, Startrekenen Vervolg en Aan de praat!. Daarnaast kunt u ervoor kiezen aan te sluiten bij een sessie over onze taal- en rekenmethodes in onze vernieuwende digitale leeromgeving Studiereader. Op dit moment alleen nog beschikbaar voor het mbo, maar u bent van harte welkom om mee te denken over de toepassingen voor uw doelgroep. We maken ook ruimte voor inspiratie! Zo kunt u deelnemen aan een interactieve professionalstraining over Shaming of kunt u zien hoe wij ons lesmateriaal maken tijdens een rondleiding door ons historische pand. We sluiten af met een zomerse netwerkborrel in de tuin van ons kantoor.

Programma

10.30 uur – 11.00 uur Ontvangst met koffie/ thee
11.00 uur – 12.00 uur Informerende workshops (ronde 1). U kunt kiezen uit de volgende workshops:
(1A) Taalsessie PrO/vso
Speciaal voor leerlingen in het PrO/vso hebben wij nieuw lesmateriaal voor Nederlands en Engels ontwikkeld. Maak kennis met onze nieuwe methodes:
• Starttaal Instap: taalmethode voor leerlingen die moeite hebben met Nederlands onder 1F-niveau. In deel B gaan leerlingen aan de slag met taal op het werk.
Engels Vervolg A1: nieuwe methode Engels voor leerlingen die A1-niveau aankunnen.
Aan de praat!: nieuw werkboek waarin leerlingen aan de slag gaan met beeld en taal.
(1B) Studiereader: digitale leeromgeving voor effectief taal- en rekenonderwijs
Ervaar onze methodes Starttaal en Startrekenen in digitale en interactieve vorm! Studiereader biedt op dit moment alleen methodes voor het mbo.
Vanuit het PrO/vso bent u van harte welkom om na te denken over functionaliteiten en toepassingen voor uw doelgroep.
12.00 uur – 13.00 uur Lunch en informatiemarkt
13.00 uur – 14.00 uur Informerende workshops ( ronde 2). U kunt kiezen uit de volgende workshops:
(2A) Rekensessie PrO/vso
Speciaal voor leerlingen in het PrO/vso hebben wij nieuw lesmateriaal voor het vak rekenen ontwikkeld. Maak kennis met onze nieuwe methodes:
• Startrekenen Instap Online: educatieve rekengame voor rekenen met getallen tot 100.
Startrekenen Vervolg: op veler verzoek brengen wij de oorspronkelijke Startrekenen Vooraf (rode leerwerkboek) geactualiseerd en onder een nieuwe titel uit. Speciaal voor leerlingen die nog niet toe zij aan rekenen op 1F-niveau, maar wel uitdaging nodig hebben.
(2B) Studiereader: digitale leeromgeving voor effectief taal- en rekenonderwijs
Ervaar onze methodes Starttaal en Startrekenen in digitale en interactieve vorm! Studiereader biedt op dit moment alleen methodes voor het mbo. Vanuit het PrO/vso bent u van harte welkom om na te denken over functionaliteiten en toepassingen voor uw doelgroep.
14.00 uur – 14.15 uur Korte pauze
14.15 uur – 15.45 uur (A) Professionalstraining over Shaming
In deze training door Theatergroep Playback krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken:
– Hoe beïnvloeden sociale media de groepsdynamiek onder jongeren?
– Hoe ga je als school om met het feit dat elke jongere een camera op zak heeft en deze als wapen en sociaal instrument gebruikt?- Wanneer en waarom verliezen jongeren oog voor de ander op sociale media?
– Welke waarde wil de school geven aan het begrip privacy?Met de acteurs oefent u hoe u een goed gesprek met jongeren over hun gedrag op sociale media voert.
(B) Rondleiding in het historische pand van Uitgeverij Deviant
Pand Uitgeverij Deviant kleinWe wandelen in de voetsporen van de Koning gezamenlijk door het historische centrum van Amersfoort naar het pand van Uitgeverij Deviant. In dit pand geven medewerkers van Uitgeverij Deviant een rondleiding door ons bijzondere pand dat zijn oorsprong heeft in de middeleeuwen. U neemt een kijkje bij de redacties, wij vertellen over bijzondere historische elementen van het pand en u krijgt volop gelegenheid om vragen te stellen, zowel over het pand als over ons lesmateriaal.
15.45 uur – 18.00 uur

 

 

Zomerse borrel bij Uitgeverij Deviant
Ga onder het genot van een hapje en drankje en een optreden van mbo-studenten in de tuin van ons pand in gesprek met methodemakers, redacteuren en ICT-ontwikkelaars.

Aan het bijwonen van onze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Doelgroepen: PrO VSO
Data & locaties

Data & locaties

4
jun
2019
De Observant in Amersfoort

De Observant, Amersfoort
Stadhuisplein 7

Inschrijven voor bijeenkomst

Vul het onderstaande formulier in om de bijeenkomst bij te wonen.