Bijeenkomsten

Zomersessie voor het mbo

Op 4 juni organiseert Uitgeverij Deviant een informatieve en interactieve docentendag voor het mbo. Tijdens deze dag informeren wij u graag over onze nieuwste mbo-methodes, zoals Focus, voor loopbaan, Good job! Horeca, beroepsgericht Engels voor horeca, hospitality of retail en onze compacte methodes voor BBL-opleidingen en verkorte trajecten. Daarnaast kunt u ervoor kiezen aan te sluiten bij een sessie over effectief taal- en rekenonderwijs in onze vernieuwende digitale leeromgeving Studiereader. We maken ook ruimte voor inspiratie! Zo kunt u deelnemen aan een interactieve theatersessie over Shaming of kunt u zien hoe wij ons lesmateriaal maken tijdens een rondleiding door ons historische pand. We sluiten af met een zomerse netwerkborrel in de tuin van ons kantoor.

Programma

10.30 uur – 11.00 uur Ontvangst met koffie/ thee
11.00 uur – 12.00 uur Informerende workshops (ronde 1). U kunt kiezen uit de volgende workshops:
(1A) Focus op loopbaan
Maak kennis met onze nieuwe mbo-methode loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Focus helpt studenten zelf sturing te geven aan hun loopbaan, zodat ze de juiste keuzes maken in hun studie en toekomstig beroep.
(1B) Good Job!
Kom naar een presentatie over Good Job!, onze nieuwe methode beroepsgericht Engels voor mbo-studenten die een BOL- of BBL-opleiding in de richting horeca, hospitality of retail volgen. In deze methode is de belevingswereld van de gast het uitgangspunt van alle opdrachten.
(1C) Studiereader: digitale leeromgeving voor effectief taal- en rekenonderwijs
Ervaar onze methodes Starttaal en Startrekenen in digitale en interactieve vorm!
12.00 uur – 13.00 uur Lunch en informatiemarkt
13.00 uur – 14.00 uur Informerende workshops ( ronde 2). U kunt kiezen uit de volgende workshops:
(2A) Compacte leerlijnen Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap
Speciaal ontwikkeld voor studenten die een BBL-opleiding of een verkort opleidingstraject volgen. In deze methode werken studenten zelfstandig en doelgericht toe naar het examen. Studenten richten zich vooral op lesstof die zij moeilijk vinden en dit vraagt om efficiënte leerlijnen waarbinnen veel aandacht is voor procesgericht leren en formatieve evaluatie.
(2B) Gevalideerde instellingsexamens Nederlands en Engels: beoordelen met rubrics
Ga aan de slag met onze nieuwe gevalideerde instellingsexamens Nederlands en Engels voor de taalvaardigheden schrijven, spreken en gesprekken voeren op 2F/A2- en 3F-niveau.
(2C) Studiereader: digitale leeromgeving voor effectief taal- en rekenonderwijs
Ervaar onze methodes Starttaal en Startrekenen in digitale en interactieve vorm!
14.00 uur – 14.15 uur Korte pauze
14:15 uur – 15:45 uur Voor het middagprogramma kunt u kiezen uit de volgende opties:
(A) Interactieve theatersessie over Shaming
In deze sessie die wordt verzorgt door Theatergroep Playback krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken:
– Hoe beïnvloeden sociale media de groepsdynamiek onder jongeren?
– Hoe ga je als school om met het feit dat elke jongere een camera op zak heeft en deze als wapen en sociaal instrument gebruikt?
– Wanneer en waarom verliezen jongeren oog voor de ander op sociale media?
– Welke waarde wil de school geven aan het begrip privacy?Met de acteurs oefent u hoe u een goed gesprek met jongeren over hun gedrag op sociale media voert.

(B) Rondleiding in het historische pand van Uitgeverij Deviant
Pand Uitgeverij Deviant kleinWe wandelen in de voetsporen van de Koning gezamenlijk door het historische centrum van Amersfoort naar het pand van Uitgeverij Deviant. In dit pand geven medewerkers van Uitgeverij Deviant een rondleiding door ons bijzondere pand dat zijn oorsprong heeft in de middeleeuwen. U neemt een kijkje bij de redacties, wij vertellen over bijzondere historische elementen van het pand en u krijgt volop gelegenheid om vragen te stellen, zowel over het pand als over ons lesmateriaal.
15.45 uur – 18.00 uur Zomerse borrel in de tuin van Uitgeverij Deviant
Ga in gesprek met methodemakers, redacteuren en ICT-ontwikkelaars onder het genot van een hapje en een drank. Luister naar een optreden van mbo-studenten.

Aan het bijwonen van onze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Doelgroepen: mbo
Data & locaties

Data & locaties

4
jun
2019
De Observant in Amersfoort

De Observant, Amersfoort
Stadhuisplein 7

Inschrijven voor bijeenkomst

Vul het onderstaande formulier in om de bijeenkomst bij te wonen.