Op 23 maart organiseren we in ons historische kantoorpand aan de Zuidsingel in Amersfoort een docentenmiddag voor mbo-docenten.
De docentenmiddag zit vol met interessante presentaties en workshops die jou een inkijk geven in onze methodes en hun achtergrond. Ook kun je in gesprek komen met je collega’s en onze methodespecialisten, om zo lestips te verzamelen of verse inspiratie te krijgen. Ontdek hoe we mbo’ers weer aan het lezen krijgen, kom meer te weten over onze nieuwe rekenmethode Startrekenen MBO of richt je blik op Focus, onze motiverende loopbaanmethode.
Doe jij ook mee? Schrijf je snel in via onderstaand inschrijfformulier. Dan zien we je op 23 maart in ons mooie kantoor. Komt 23 maart je niet uit? Schrijf je dan in voor de docentenmiddag op dinsdag 7 februari.
Programma
Leer ons en je collega’s alvast kennen tijdens een heerlijke lunch in onze mooie lunchruimte.
Voor deze eerste break-outsessie kun je kiezen uit de volgende presentaties en workshops:
Nederlands: presentatie Starttaal Compact
Starttaal Compact is dé mbo-methode Nederlands voor persoonlijke leerroutes op 2F- of 3F-niveau. De methode geeft je studenten de mogelijkheid om zelfstandig met alle taalvaardigheden te oefenen. Jou biedt Starttaal Compact de flexibiliteit om het schooljaar in te richten zoals jij dat wilt. De overzichtelijke structuur, heldere leerdoelen en uitgebreide examentraining geven je voldoende houvast. Nieuwsgierig? In deze sessie vertellen we je er meer over.
Rekenen: de eerste maanden met de nieuwe rekeneisen
Kijk met ons mee terug op de eerste periode met de nieuwe rekeneisen. Wat betekenen ze voor het rekenonderwijs? En nog specifieker: wat betekenen ze voor jouw rekenlessen? Hoor wat andere rekendocenten hierover te zeggen hebben, ontdek hun tips en discussieer mee tijdens deze rekensessie.
Engels: presentatie Engels Compact
In deze sessie ontmoet je onze ‘new kid in town’, Engels Compact. Deze mbo-methode is er voor alle studenten die zich online, zelfstandig en in korte tijd willen voorbereiden op het examen Engels op niveau A1, A2, B1 of B2. Studenten stellen zelf concrete leerdoelen op en kijken hun eigen opdrachten na. Ze zien direct wat ze goed en fout hebben gedaan. Hierdoor is elke fout een leermoment en krijgen ze inzicht in hun voortgang. Oefenen doen ze online via lees- en luisterteksten. En met technologische snufjes, zoals spraakherkenning, is oefenen met spreken ‘a piece of cake’! Je ontdekt het allemaal in deze sessie.
Burgerschap: presentatie herziening Schokland
Voor het schooljaar 2023-2024 verschijnt er een nieuwe uitgave van Schokland: onze uitgebreide en uitdagende methode burgerschap. Tijdens deze sessie vertellen we wat je kunt verwachten van de herziening. Zo wordt de lesstof in deze uitgave gekoppeld aan actuele thema’s en vraagstukken, en krijgt de methode een vernieuwde uitstraling. We digitaliseren daarnaast de theorie die hoort bij Schokland in Studiereader, de online variant van de methode. Meer weten over het vernieuwde Schokland? Geef je dan op voor deze sessie.
Loopbaan: presentatie Focus
We vertellen je graag alles over Focus: onze motiverende loopbaanmethode voor het mbo. Focus helpt studenten om hun loopbaan vorm te geven en competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst. De methode Focus bestaat zowel in boekvorm als in een online variant. Wil je weten hoe je Focus het best kunt inzetten in de klas? Kom dan naar deze sessie.
Even bijkomen.
Voor de tweede break-outsessie kun je kiezen uit de volgende presentaties en workshops:
Nederlands: workshop Tussen de regels
Tussen de regels is een werkboek dat helpt om het leesplezier en de leesvaardigheid van je studenten te verhogen. Hoe? Dat ontdek je in deze workshop. Samen met onze methodespecialist duik je dieper in Tussen de regels en het gebruik van ‘close reading’. Hiermee leren studenten hoe ze de diepere betekenis van teksten kunnen achterhalen. Ook bespreek je enkele lessuggesties om Tussen de regels op een pakkende en effectieve manier in je klas te gebruiken. Zo heb je na deze workshop de tools in handen om Tussen de regels op je eigen manier in te zetten in je lessen.
Rekenen: testen en toetsen in Startrekenen MBO
Onze nieuwe methode Startrekenen MBO wordt al volop gebruikt op scholen: Rekenniveautests worden afgenomen, thema’s zijn gestart en ook de werkboeken worden veel ingezet. Studenten zijn in de methode gericht bezig met het activeren van voorkennis en het noteren van berekeningen. Maar dat is niet het enige wat de methode te bieden heeft. Een effectieve rekenmethode biedt immers ook mogelijkheden om op de juiste momenten te testen en te toetsen, zodat je weet waar je studenten staan en hoe je hen zo goed mogelijk kunt voorbereiden op het examen. In de examentraining zetten we de puntjes op de i om je studenten gericht voor te bereiden op de examens. En dit samen is precies wat centraal staat in deze sessie: testen, toetsen en examentraining in Startrekenen MBO.
Engels: workshop spreekvaardigheid
Spreken en gesprekken voeren in het Engels is voor veel studenten een belangrijk onderdeel van hun toekomstige beroepspraktijk. Hoe bereid je jouw studenten hierop voor? Hoe neem je drempels weg bij studenten om Engels te spreken? Welke didactische mogelijkheden zijn er om je studenten effectief te laten oefenen met mondelinge taalvaardigheden? In deze interactieve workshop komen meerdere werkvormen aan bod. Hierbij maak je kennis met diverse spelvormen en met onze prijswinnende spraakherkenningstechniek, waarmee studenten zelfstandig spreekvaardigheid kunnen oefenen.
Burgerschap: workshop actualiteit in de klas
De actualiteit is onlosmakelijk verbonden met het vak burgerschap. Het nieuws geeft inzicht in de maatschappij en biedt onderwerpen waarover jongeren een mening hebben of meer willen weten. Het is dus waardevol om hiermee aan de slag te gaan in de klas. Maar hoe kun je de actualiteit nu effectief én efficiënt inbrengen in de les? En hoe maak je jongeren wegwijs in het nieuws? In deze workshop krijg je handvatten om de actualiteit in je lessen te verweven, maak je kennis met onze wekelijkse nieuwstest en #Trending-lesbrieven en werk je nieuwe lesideeën uit die je direct in je volgende les in kunt zetten.
Afsluitende borrel in ons gezellige café Tante Nol, met de mogelijkheid om de dag met elkaar na te bespreken. Wij horen natuurlijk ook graag hoe je de dag hebt ervaren.
Vertel jouw verhaal tijdens een workshop of presentatie!
Heb jij als docent iets belangrijks te vertellen? Wil je dat graag tijdens onze docentenmiddag doen in een workshop of presentatie? Meld je dan vóór vrijdag 23 december bij ons via voorlichting@uitgeverij-deviant.nl. Dan nemen wij contact met je op om dit met je te bespreken.
Schrijf je in voor de docentendag via het inschrijfformulier rechts. Deelname is kosteloos.
Inschrijfformulier