Goedestartmiddag Nederlands mbo | 20 juni

Op 20 juni organiseren we een Goedestartmiddag Nederlands mbo. Deze middag staat in het teken van een goede didactische en praktische voorbereiding op het komende studiejaar.

Goedestartmiddag Nederlands mbo | 20 juni

Op 20 juni organiseren we een Goedestartmiddag Nederlands mbo. Deze middag staat in het teken van een goede didactische en praktische voorbereiding op het komende studiejaar.

mbo

20-06-2024

12:00

-

17:00

Zuidsingel 1, Amersfoort

Een geslaagd studiejaar staat of valt met een goede voorbereiding. Geef je Nederlands en wil je lekker op tijd beginnen met je voorbereidingen? Wij snappen dat. Daarom nodigen we je graag uit voor de Goedestartmiddag op 20 juni. Deze middag staat in het teken van een goede didactische en praktische voorbereiding op het komende studiejaar.

Programma

Leer ons en je collega’s alvast kennen tijdens een heerlijke lunch.

DOEN: dé nieuwe mbo-methode Nederlands
Met Doen gaan we het helemaal anders doen: door rijke taaltaken, waarin de taalvaardigheden worden gecombineerd en gericht op realistische situaties gaat de student actief aan de slag. In deze sessie laten we zien hoe DOEN het aanpakt en hoe het eruit ziet.

Of Starttaal Compact: verkorte trajecten/examengericht
Starttaal Compact is dé mbo-methode Nederlands voor persoonlijke leerroutes op 2F- of 3F-niveau. De methode geeft je studenten de mogelijkheid om zelfstandig met alle taalvaardigheden te oefenen. Jou biedt Starttaal Compact de flexibiliteit om het schooljaar in te richten zoals jij dat wilt. De overzichtelijke structuur, heldere leerdoelen en uitgebreide examentraining geven je voldoende houvast. Nieuwsgierig? In sessie 1 vertellen we je er meer over.

DOEN
In sessie 2 ga je ervaren wat de kracht is van DOEN. Door verschillende taaltaken zelf te doen krijg je inspiratie en zin in het vak Nederlands. Ook ga je ideeën uitwisselen met docenten van andere scholen.

Starttaal Compact
In de 2e sessie gaan we dieper in op hoe je deze methode optimaal inzet. Ook ga je ideeën uitwisselen met docenten van andere scholen.

 

We sluiten de middag samen af met een rondleiding door ons prachtige historische pand en een borrel in ons gezellige café Tante Nol, met de mogelijkheid om de dag met elkaar na te bespreken. Wij horen natuurlijk ook graag hoe je de dag hebt ervaren.