Workshop Effectief aan de slag met Starttaal: een jaarplanning maken

Workshop Effectief aan de slag met Starttaal: een jaarplanning maken

Doelgroep: docenten die met de methode Starttaal werken.
Tijdsduur: 120 minuten

Workshopomschrijving:
Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: het maken van de jaarplanning. Een hele klus, zeker omdat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden: de leerdoelen die de leerlingen moeten bereiken, het aantal uren dat beschikbaar is, de methode en niet in de laatste plaats het niveau en leertempo van de studenten of leerlingen. Wie een jaarplanning maakt moet dus zowel praktische als didactische keuzes maken.

Deze workshop biedt handvatten voor het maken van een jaarplanning zodat je effectief aan de slag kunt met onze methode Starttaal. De vraag die centraal staat is: ‘Hoe kom je tot een realistische en uitvoerbare planning met een verstandige leerlijn, die zowel recht doet aan de leerdoelen als aan de praktische omstandigheden?’

Tijdens de workshop ga je met jouw team aan de slag aan de hand van de volgende vragen:
– Wat moeten mijn studenten of leerlingen aan het eind van het opleidingstraject kennen en kunnen?
– Wat moeten mijn studenten of leerlingen aan het eind van het schooljaar kennen en kunnen?
– Welke leermiddelen en leeractiviteiten moeten ingezet worden om de leerdoelen te behalen?
– Hoe kan ik de methode Starttaal optimaal inzetten gezien de leerdoelen die ik met studenten of leerlingen wil behalen?
– Hoe bepaal ik welke opdrachten uit Starttaal ik minimaal moet aanbieden als er te weinig tijd is om alle opdrachten aan te bieden?
– Hoe bepaal ik of de leerdoelen zijn behaald?
– Hoe verzamel ik tussentijds informatie over het leerproces en bepaal ik of de studenten of leerlingen nog op het juiste spoor zitten?

Voorafgaand aan de workshop gaan we graag met je in gesprek over de opleiding en het niveau van jouw studenten of leerlingen, het opleidingstraject dat zij volgen en het aantal uren dat beschikbaar is voor het vak Nederlands, zodat we de workshop op maat kunnen aanbieden.

Werk je niet met de methode Starttaal, maar wel met een andere methode van Uitgeverij Deviant kunnen we deze workshop vanzelfsprekend ook verzorgen.

Vraag deze workshop aan!

Wij bieden onze workshops gratis aan voor docententeams die werken met een van onze methodes of overwegen dit te gaan doen.