Aanbod afstandsonderwijs mbo

Aanbod afstandsonderwijs mbo

Voor het mbo stellen we in verband met de algehele schoolsluiting vanwege het coronavirus complete online lesmethodes voor Nederlands en rekenen beschikbaar. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om online te oefenen met de vakken Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap via onze online methodesite. Ook hebben we educatieve games en veel aanvullende materialen zoals handleidingen, toetsen en examentrainers.

Geeft u les aan studenten in examenklassen?
Dan bieden wij u volledig online methodes voor Nederlands en rekenen in Studiereader. Daarin vinden uw studenten alle theorie en opdrachten om verder te werken met de lesstof. Daarnaast is examentraining een standaard onderdeel van deze online methodes. Neem contact op met onze servicedesk voor meer informatie en het aanvragen van licenties.

Bent u op zoek naar oefenmateriaal voor studenten met een leerachterstand?
Dan kunt gebruikmaken van ons aanbod voor het Praktijkonderwijs of voor Voortgezet speciaal onderwijs

Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod online lesmateriaal voor het mbo.

Nederlands

Rekenen


Starttaal in Studiereader
Met Starttaal in Studiereader kunnen uw studenten aan de slag met een complete, online lesmethode. Ze kunnen online samenwerken en u volgt eenvoudig alle vorderingen.

ViaStarttaal Online
Heeft u vooral behoefte aan aanvullend oefen- en toetsmateriaal dan kunnen studenten met ViaStarttaal Online aan de slag met de niveau 1F t/m 4F.

Taalniveautest
Wilt u weten op welk niveau uw studenten het beste kunnen starten met het onlinemateriaal? Met de Taalniveautest test u het taalniveau van uw studenten.

Examencoach Nederlands
De online examentrainer Examencoach Nederlands bereidt uw studenten voor op het examen op 2A-, 2F- en 3F-niveau. U heeft direct inzicht in de resultaten.


Startrekenen in Studiereader
Met Startrekenen in Studiereader kunnen uw studenten aan de slag met een complete, online lesmethode. Ze gaan zelfstandig aan het werk en u volgt eenvoudig alle vorderingen.

Startrekenen Online
Heeft u vooral behoefte aan aanvullend oefen- en toetsmateriaal dan kunnen uw studenten met Startrekenen Online aan de slag met de niveau 1F t/m 3F.

Rekenniveautest
Wilt u weten op welk niveau uw studenten het beste kunnen starten met het onlinemateriaal? De Rekenniveautest test het rekenniveau in elk van de vier rekendomeinen.

Startrekenen 3D
Startrekenen 3D is een educatieve rekengame op 1F-niveau. Uw studenten trainen met Startrekenen 3D spelenderwijs hun rekenvaardigheden.

Examencoach rekenen
De online examentrainer Examencoach rekenen bereidt uw studenten voor op het rekenexamen op 2A-, 2F- en 3F-niveau. U heeft direct inzicht in de resultaten.

 

Engels & Duits

Burgerschap


Language Level Assessment
Wilt u weten op welk niveau uw studenten het beste kunnen starten met het online lesmateriaal? Laat ze starten met de LLA-test. Deze methodeonafhankelijke online test stelt het taalniveau van uw student vast.

FACE
First Aid Course of English (FACE) is een remediërend oefen- en toetsprogramma voor het oefenen met Engelse grammatica vanaf niveau A1.  Studenten werken in FACE in hun eigen tempo aan onderwerpen die zij nog niet helemaal onder de knie hebben.

Engels Verkort Online
In het digitale oefen- en toetsprogramma taalvaardigheid Engels Verkort Online oefenen studenten met woorden en grammatica. Het programma biedt materiaal op de ERK-niveaus A2 en B1.

Elementary English
Met het oefen- en toetsprogramma Elementary English oefenen studenten met woorden, uitdrukkingen en grammatica. Het programma biedt materiaal op ERK-niveau A2 en B1.

Klasse!
In dit oefen- en toetsprogramma voor Duits oefenen studenten en met woorden en grammatica op A1, A2 of B1 niveau. Klasse! Online is opgebouwd uit oefeningen, deeltoetsen, een oefentoets en een eindtoets.


Kies Online
Het online oefenprogramma Kies Online bevat een schat aan oefenmateriaal op niveau 2-4 waarmee ze zelfstandig en op hun eigen niveau kunnen oefenen.

Schokland Online
Het online oefenprogramma Schokland Online biedt bevat veel oefeningen en toetsen. Beiden worden automatisch nagekeken en de resultaten zijn voor zowel student als docent direct bekend.

Nieuwsrubriek
De Nieuwsrubriek is een handig hulpmiddel om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken en leerlingen na te laten denken over wat er in de wereld gebeurt.


Hoe kom ik aan het digitale lesmateriaal?

Als u al een docentenaccount voor Studiemeter heeft, dan kunt u via het orderportaal gratis licenties bestellen. Heeft u nog geen docentenaccount op Studiemeter, dan kunt u via deze link een gratis docentenaccount bij ons aanvragen. Onze servicedesk stuurt u zo snel mogelijk inloggegevens toe en instructie hoe u de gratis licenties kunt bestellen. De licenties zijn geldig tot het einde van het schooljaar en niet enkel tijdens de tijdelijke schoolsluiting.

Ondersteuning

Onze vakvoorlichters staan voor u klaar en bieden didactische ondersteuning. Een volledig overzicht van alle geboden ondersteuning vindt u op onze instructiepagina. Bekijk ook de meestgestelde vragen. Als u hiernaast behoefte heeft aan persoonlijke ondersteuning of advies, dan kunt u per e-mail een online afspraak aanvragen via servicedesk@studiemeter.nl.