Aanbod afstandsonderwijs praktijkonderwijs

Aanbod afstandsonderwijs praktijkonderwijs

Voor het praktijkonderwijs stellen we in verband met de schoolsluiting online oefen- en toetsmateriaal voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap beschikbaar. Daarnaast  kunt onze aanvullende lesmaterialen gebruiken, zoals educatieve games, toetsen en handleidingen. 

Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod online lesmateriaal voor het praktijkonderwijs.

Nederlands

Rekenen


Taalniveautest

Wilt u weten op welk niveau uw leerlingen het beste kunnen starten met het online lesmateriaal? Laat leerlingen starten met de TNT Vooraf-test. De Taalniveautest (TNT) is een methodeonafhankelijke online test om het taalniveau van de leerling of student vast te stellen.

ViaStarttaal Online Vooraf + Vervolg
ViaStarttaal Online is het online oefen- en toetsprogramma voor Nederlands. In dit programma oefenen leerlingen met taalverzorging, lezen en luisteren op niveau van onder 1F tot 1F.


Rekenniveautest

Wilt u weten op welk niveau uw leerlingen het beste kunnen starten met het online lesmateriaal? De Rekenniveautest test het rekenniveau van uw leerling in elk van de vier rekendomeinen.

Startrekenen Instap Online
In Startrekenen Instap Online oefenen leerlingen met behulp van games en interactieve hulpmiddelen met rekenen tot 100.

Startrekenen Online Vooraf en 1F
Startrekenen Online is een digitaal oefen- en toetsprogramma rekenvaardigheid voor de niveaus Op weg naar 1F en 1F.

Startrekenen 3D
Startrekenen 3D is een educatieve rekengame op 1F-niveau. De leerling traint met Startrekenen 3D spelenderwijs zijn rekenvaardigheden.

 

Engels

Burgerschap


Engels Vooraf Online 

Met Engels Vooraf Online kunnen leerlingen extra oefenen met de vaardigheden Engels op weg naar niveau A1.

Engels Vervolg Online
Met Engels Vervolg Online kunnen leerlingen extra oefenen met de vaardigheden Engels verder op weg naar niveau A1.


Kies Online
Kies Online is een online oefenprogramma voor burgerschap en beschikbaar voor niveau 1. Leerlingen oefenen zelfstandig en op hun eigen niveau met de lesstof uit de leerwerkboeken.

Nieuwsrubriek
De Nieuwsrubriek is een handig hulpmiddel om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken en leerlingen na te laten denken over wat er in de wereld gebeurt. Leerlingen kunnen via invulbare PDF’s werken aan de opdrachten en hun antwoorden eenvoudig delen met de docent.

 


Hoe kom ik aan het digitale lesmateriaal?

Als u al een docentenaccount voor Studiemeter heeft, dan kunt u via het orderportaal gratis licenties bestellen. Heeft u nog geen docentenaccount op Studiemeter, dan kunt u via deze link een gratis docentenaccount bij ons aanvragen. Onze servicedesk stuurt u zo snel mogelijk inloggegevens toe en instructie hoe u de gratis licenties kunt bestellen. De licenties zijn geldig tot het einde van het schooljaar en niet enkel tijdens de tijdelijke schoolsluiting.

Ondersteuning

Onze vakvoorlichters staan voor u klaar en bieden didactische ondersteuning. Een volledig overzicht van alle geboden ondersteuning vindt u op onze instructiepagina. Bekijk ook de meestgestelde vragen. Als u hiernaast behoefte heeft aan persoonlijke ondersteuning of advies, dan kunt u per e-mail een online afspraak aanvragen via servicedesk@studiemeter.nl.