Aanbod afstandsonderwijs vmbo, havo en vwo

Aanbod afstandsonderwijs vmbo, havo en vwo

Voor het vmbo, havo en vwo stellen we in verband met de schoolsluiting vanwege het coronavirus online oefen- en toetsmateriaal voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels, Duits, burgerschap en geschiedenis beschikbaar. Daarnaast  kunt onze aanvullende lesmaterialen gebruiken, zoals educatieve games, toetsen en handleidingen.

Bent u op zoek naar oefenmateriaal voor leerlingen met een leerachterstand? Dan kunt gebruikmaken van ons aanbod voor het Praktijkonderwijs of voor Voortgezet speciaal onderwijs.

Bent u op zoek naar oefenmateriaal voor havo- of vwo-leerlingen? Dan kunt gebruikmaken van ons aanbod voor het mbo.

Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod online lesmateriaal voor het vmbo.

Nederlands

Rekenen


Starttaal in Studiereader
In overleg kunnen uw leerlingen aan de slag met Starttaal in Studiereader, een complete online mbo-lesmethode. Ze kunnen online samenwerken en u volgt eenvoudig alle vorderingen.

ViaStarttaal Online
Heeft u vooral behoefte aan aanvullend oefen- en toetsmateriaal dan kunnen leerlingen met ViaStarttaal Online aan de slag met de niveau 1F t/m 4F.

Taalniveautest
Wilt u weten op welk niveau uw leerlingen het beste kunnen starten met het onlinemateriaal? Met de Taalniveautest test u hun taalniveau.


Startrekenen in Studiereader
In overleg kunnen uw leerlingen aan de slag met Startrekenen in Studiereader, een complete online lesmethode. Ze gaan zelfstandig aan het werk en u volgt eenvoudig alle vorderingen.

Startrekenen Online
Heeft u vooral behoefte aan aanvullend oefen- en toetsmateriaal dan kunnen uw leerlingen met Startrekenen Online aan de slag met de niveau 1F t/m 4F.

Rekenniveautest
Wilt u weten op welk niveau uw leerlingen het beste kunnen starten met het onlinemateriaal? De Rekenniveautest test het rekenniveau in elk van de vier rekendomeinen.

Startrekenen 3D
Startrekenen 3D is een educatieve rekengame op 1F-niveau. Uw leerlingen trainen met Startrekenen 3D spelenderwijs hun rekenvaardigheden.

 

Engels & Duits

Burgerschap & geschiedenis


Language Level Assessment
Wilt u weten op welk niveau uw studenten het beste kunnen starten met het online lesmateriaal? Laat ze starten met de LLA-test. Deze methodeonafhankelijke online test stelt het taalniveau van uw leerling vast.

FACE
First Aid Course of English (FACE) is een remediërend oefen- en toetsprogramma voor het oefenen met Engelse grammatica vanaf niveau A1. Leerlingen werken in FACE in hun eigen tempo aan onderwerpen die zij nog niet helemaal onder de knie hebben.

Engels Verkort Online
In het digitale oefen- en toetsprogramma taalvaardigheid Engels Verkort Online oefenen leerlingen met woorden en grammatica. Het programma biedt materiaal op de ERK-niveaus A2 en B1.

Klasse!
In dit oefen- en toetsprogramma voor Duits oefenen leerlingen met woorden en grammatica op A1, A2 of B1 niveau. Klasse! Online is opgebouwd uit oefeningen, deeltoetsen, een oefentoets en een eindtoets.


Kies Online
Het online oefenprogramma Kies Online bevat een schat aan oefenmateriaal op niveau 2-4 waarmee leerlingen zelfstandig en op hun eigen niveau kunnen oefenen voor burgerschap.

Wartime Stories
In deze educatieve game voor het vak geschiedenis in de onderbouw van het voortgezet onderwijs  kruipen leerlingen in de huid van een journalist en gaan ze op onderzoek naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.


Hoe kom ik aan het digitale lesmateriaal?

Als u al een docentenaccount voor Studiemeter heeft, dan kunt u via het orderportaal gratis licenties bestellen. Heeft u nog geen docentenaccount op Studiemeter, dan kunt u via deze link een gratis docentenaccount bij ons aanvragen. Onze servicedesk stuurt u zo snel mogelijk inloggegevens toe en instructie hoe u de gratis licenties kunt bestellen. De licenties zijn geldig tot het einde van het schooljaar en niet enkel tijdens de tijdelijke schoolsluiting.

Ondersteuning

Onze vakvoorlichters staan voor u klaar en bieden didactische ondersteuning. Een volledig overzicht van alle geboden ondersteuning vindt u op onze instructiepagina. Bekijk ook de meestgestelde vragen. Als u hiernaast behoefte heeft aan persoonlijke ondersteuning of advies, dan kunt u per e-mail een online afspraak aanvragen via servicedesk@studiemeter.nl.