Spelenderwijs rekenvaardigheid oefenen met Cijferstorm en Rekenduo

Spelenderwijs rekenvaardigheid oefenen met Cijferstorm en Rekenduo

Geplaatst op: 12-12-2016

Leerlingen gemotiveerd krijgen voor het vak rekenen? Uitdagende en afwisselende werkvormen kunnen daarbij goed helpen. De rekenspellen Cijferstorm en Rekenduo zijn hier mooie voorbeelden van. De spellen zijn ontwikkeld door rekendocenten Mark Oppelaar en Hans de Zeeuw van Rekenteam. Tijdens het spelen van de spellen passen de leerlingen spelenderwijs hun rekenvaardigheid toe en raken ze gemotiveerd om met rekenen aan de slag te gaan.

Cijferstorm

cijferstormMet het spel Cijferstorm trainen en verbeteren spelers op een leuke manier de basisbewerkingen binnen het rekenen. In het spel krijgt elke speler 10 kaarten met op elke kaart een getal. Door middel van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen moeten spelers op het startgetal zien uit te komen. Per beurt kan een speler zo 2, 3 of 4 kaarten wegspelenkunnen kaarten worden weggespeeld. Degene die als eerste zijn kaarten heeft weggespeeld, wint.

Cijferstorm is er ook in een online game. In de game krijgt de speler punten voor het behalen van het begingetal en voor het aantal overgebleven seconden. Op termijn verschijnt een multiplayer-variant waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. De online game is binnenkort gratis te spelen via www.rekenteam.nl.

Meer informatie

 

Rekenduo

rekenduo3Rekenduo is een uitdagend spel waarmee spelers hun rekenvaardigheid toepassen, hun kennis van rekenbegrippen vergroten én hun geheugen trainen. Op de speelkaarten van Rekenduo staan verschillende getallen, berekeningen, afbeeldingen en rekenkundige termen. Elke kaart vormt samen met een andere kaart een duo. Rekenduo daagt de spelers uit om deze duo’s bij elkaar te zoeken en om te onthouden waar deze kaarten liggen.

Rekenduo is er op dit moment in een variant op 1F-niveau en een variant op 2F-niveau. Binnenkort verschijnen ook varianten op 3F-niveau en onder 1F-niveau.

Meer informatie