De Nieuwsrubriek: vanaf schooljaar 2016/2017

De Nieuwsrubriek: vanaf schooljaar 2016/2017

Geplaatst op: 5-04-2016

De Nieuwsrubriek vervangt de huidige actualiteitenrubriek en is beschikbaar voor Schokland Online en Kies Online. De Nieuwsrubriek is een uitstekende mogelijkheid om uw burgerschapslessen te verrijken met actualiteiten. Het biedt de mogelijkheid om de feitelijke nieuwskennis van leerlingen te testen en om leerlingen kritisch na te laten denken over actuele gebeurtenissen.

De Nieuwsrubriek bestaat uit drie onderdelen:

  • De Nieuwstest: een test met vragen over nieuwsfeiten van de afgelopen week en achtergronden bij het nieuws.
  • De Nieuwspoll: een poll waarin iedere week een stelling, dilemma of vraag over een actueel onderwerp centraal staat. Leerlingen geven hun mening en kunnen vervolgens de uitslag van de nieuwspoll bekijken. De uitslagen zijn te bekijken op verschillende niveaus, namelijk op klasniveau, schoolniveau en landelijk niveau.
  • De Nieuwsles: een lesbrief die bestaat uit achtergrondinformatie, werkbladen en lessuggesties waarmee je een les over een actueel maatschappelijk onderwerp kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan een Nieuwsles over vluchtelingenproblematiek, terrorisme, klimaatverandering of verkiezingen. De Nieuwsles kan in ongeveer één uur worden gemaakt en er zullen minimaal twee verschillende nieuwslessen per jaar verschijnen.

De Nieuwsrubriek wordt vanaf het schooljaar 2016-2017 toegevoegd aan de licenties van Schokland Online en Kies Online.