Activeer Starttaal Compact Online

Wat leuk dat je met Starttaal Compact aan de slag gaat! Bij het boek dat je hebt ontvangen, zit een activatiecode voor het digitale oefen- en toetsprogramma Starttaal Compact Online.

Activeer Starttaal Compact Online

Wat leuk dat je met Starttaal Compact aan de slag gaat! Bij het boek dat je hebt ontvangen, zit een activatiecode voor het digitale oefen- en toetsprogramma Starttaal Compact Online.

Volg onderstaande stappen om de activatiecode achterop je boek te activeren.

Stap 1

Inloggen in Studiemeter

Om je digitale lesmateriaal te activeren, ga je eerst naar het oefen- en toetsplatform Studiemeter. Hier log je in met jouw Deviant-ID en wachtwoord of via Entree. De inloggegevens voor Studiemeter of Entree ontvang je van jouw docent. Heb je deze nog niet ontvangen, vraag de inloggegevens dan alsnog aan bij je docent.

Heb je je inloggegevens bij de hand? Ga dan naar www.studiemeter.nl en log in met je Deviant-ID of via Entree.

Starttaal Compact

Ga naar www.studiemeter.nl, vul je Deviant-ID in en klik op ‘Volgende’. 

Vul nu je wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’.

Ga naar www.studiemeter.nl en klik op ‘Inloggen via Entree’.

Kies nu uit de lijst jouw school of instelling:Nadat je je school hebt geselecteerd kun je inloggen op Entree met de gegevens die je van school hebt gekregen: 


Nieuw in Studiemeter? 
Als dit de eerste keer is dat je inlogt, volg je eerst de stappen in Studiemeter om je profiel compleet te maken.

Stap 2

Lesmateriaal activeren

Nu je bent ingelogd in Studiemeter en je profiel compleet is, ben je klaar om het nieuwe lesmateriaal te activeren. Klik op optie A als je nog geen lesmateriaal in jouw account hebt of op optie B als je al wel lesmateriaal in jouw account hebt.

Als je profiel klaar is, maar je hebt nog geen lesmateriaal geselecteerd dan zie je bovenstaand scherm. Klik je op de blauwe knop ‘Activatiecode invoeren’ om lesmateriaal toe te voegen.

Als je al lesmateriaal in je account hebt staan, zie je bovenstaand scherm. Klik links in het menu op Lesmateriaal en vervolgens op de blauwe knop ‘+ Activatiecode invoeren’ om je nieuwe lesmateriaal te koppelen. Als je een klein beeldscherm hebt, kan het zijn dat de blauwe knop rechts onderin staat.

Stap 3

Activatiecode invoeren

Vul nu de activatiecode in. Een code heeft altijd 12 karakters gescheiden door twee middenstreepjes (bijvoorbeeld Z123-4455-5A67). Klik vervolgens op ‘Activeren’. Hiermee wordt Starttaal Compact Online geactiveerd in jouw account.

Stap 4

Je bent klaar!

Zodra je de activatiecode hebt geactiveerd, kun je direct aan de slag. Het kan zijn dat je de pagina moet verversen voordat je Starttaal Compact Online in je lesmateriaaloverzicht ziet staan.