Methodekeuze maken?

Methodekeuze maken?

MethodekeuzeBij het maken van een nieuwe methodekeuze kan je veel vragen hebben, bijvoorbeeld: kies je voor boeken, voor een digitale methode, of zoek je naar een combinatie van beiden? Ga je voor een generieke methode of zoek je naar beroepsspecifiek lesmateriaal? Welke onderwerpen worden er behandeld en hoe spreekt dit studenten aan? Kies je voor ondersteunend lesmateriaal of liever voor een volledig alles-in-één pakket?

Hoe dan ook, er valt veel te kiezen en dat kan een methodekeuze lastig maken. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal veelgestelde vragen van docenten verzameld en beantwoord. Je vindt ze hieronder terug.

Liever persoonlijk in gesprek?

Maak dan een afspraak met onze vakvoorlichter. Je kan ook deelnemen aan onze geplande methodepresentaties in maart en april.

Maak een afspraak      Agenda methodepresentaties

 


Veelgestelde vragen

Waar vind ik meer informatie over het lesmateriaalaanbod voor mijn vak?

We bieden lesmateriaal voor het mbo, vo, praktijkonderwijs en vso. Je vindt bij ons methodes voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels, Duits, loopbaan, burgerschap en ondernemerschap.
Het volledige aanbod aan lesmateriaal per vak vind je natuurlijk op onze website: klik hier voor het totaaloverzicht

Liever in gesprek?
Daarnaast informeren we je graag persoonlijk over de mogelijkheden voor jouw school of opleiding. Daarvoor maak je eenvoudig een afspraak met een van onze vakvoorlichters.
Of schrijf je in voor een van de geplande methodepresentaties in maart en april.

Agenda bijeenkomsten

 

Informatie thuis ontvangen?
Ook kan je een kennismakingspakket van onze methodes aanvragen via de website:

Kennismakingspakket mbo  Kennismakingspakket PrO/vso   Kennismakingspakket vo
Hoe kan ik beoordelingsmateriaal aanvragen?

Als docent kan je tegen een gereduceerd tarief ter oriëntatie een docentenexemplaar van de gewenste methode bestellen. Het beoordelingsexemplaar is van jou en hoef je dus niet terug te sturen.
Daarnaast vind je op de productpagina van een methode een link naar een online inkijkexemplaar, zodat je digitaal door het boek kan bladeren.
Voor ons digitaal lesmateriaal is het mogelijk om een demo-account aan te vragen. Dat kan je hier regelen

Kan ik het beoordelingsmateriaal op mijn huisadres laten bezorgen?

Ja, dat is mogelijk. Bij het afronden van je bestelling kun je een apart factuur- en bezorgadres invullen. Zolang je bij het factuuradres een schooladres opgeeft, kunnen wij de bestelling voor je verwerken. 

Waar kan ik productinformatie vinden zoals prijzen en ISBN?

Op de productpagina van de methode/het lesmateriaal op onze website vind je onder andere informatie over de prijs, het ISBN en de beschikbaarheid. Je vindt de productpagina’s via de menuknop Methodes, het vak en vervolgens klik je door naar het gewenste product.

Ben je op zoek naar een totaaloverzicht van het fonds?
Dan vind je hier onze fondslijsten met alle prijs- en productinformatie.

Waaruit bestaat een startpakket?

Veel van onze methodes voor het mbo bieden wij aan als ‘startpakket’. De inhoud van het startpakket verschilt per methode en bevat:

Variant online methode
een licentie voor de online methode in Studiereader
in sommige gevallen een handboek of aanvullend werkboek
een licentie voor het aanvullende oefen- en toetsprogramma in Studiemeter
een licentie voor de examentrainer
een niveautest

Variant boek
(leer)werkboek van de methode
in sommige gevallen een handboek
een licentie voor het aanvullende oefen- en toetsprogramma in Studiemeter
een niveautest

Alle licenties in het startpakket zijn 12 maanden geldig. Na het verlopen van de licentie kan een student of leerling een verlengingslicentie bestellen.

Is het ook mogelijk om het lesmateriaal uit het startpakket los te bestellen?

Ja, dat kan. We bieden de boeken en licenties ook los aan. Het is wel voordeliger om het complete startpakket te bestellen.

Wat krijg ik als ik jullie methode bestel?

Natuurlijk ontvang je al het lesmateriaal dat je hebt besteld.

Heb je alleen boeken besteld? Dan ontvang je de bestelde boeken en een docentenaccount voor Studiemeter, waar je het aanvullende lesmateriaal bij de methode kan vinden. Denk aan instructievideo’s, een docentenhandleiding, werkbladen, toetsen, et cetera.

Ga je aan de slag met een van de online methodes in Studiereader? Dan vind je hier meer informatie over het werken in Studiereader.

Ga je werken met een aanvullend oefen- en toetsprogramma in Studiemeter? Dan vind je hier meer informatie.

Daarnaast kan je kosteloos gebruikmaken van onze servicehulp, zoals instructiedagen voor Studiemeter en Studiereader en didactische workshops. Onze Servicedesk staat elke werkdag voor je klaar om je te helpen bij het opstarten met de nieuwe methode.

Hoe kom ik met jullie in contact?
Contact leggen is heel eenvoudig:

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 17.30 uur.

  Methode-inhoudelijk

  Wat is het verschil tussen de reguliere mbo-methodes en de compacte mbo-methodes?

  Voor het mbo bieden we naast onze reguliere mbo-methodes voor BOL-opleidingen ook een compacte methodelijn. Onze compacte methodes zijn ontwikkeld voor studenten met minder onderwijstijd, bijvoorbeeld als zij een BBL-opleiding of keuzedeel volgen. Maar ook voor BOL-opleidingen kan de compacte methode interessant zijn.

  In maart en april organiseren we een aantal methodepresentaties waarin we je meer vertellen over de kracht van deze compacte mbo-methodes. Je kan je hiervoor kosteloos inschrijven.

  Wat is het verschil tussen de generieke en beroepsspecifieke mbo-methode?

  Voor de vakken Engels en Duits bieden we de keuze uit generieke (voor alle beroepsopleidingen geschikt) en beroepsspecifieke methodes. Onze generieke methodes zijn Can Do Mbo-breed, Engels Compact en Engels Verkort, Duits Compact en Klasse!.

  De beroepsspecifieke methodelijnen Good Job! en Gut Gemacht! zijn gericht op een specifieke vakopleiding, zoals horeca, retail, logistiek, economie et cetera. In deze methodes worden aansprekende situaties behandeld die zich bijvoorbeeld afspelen in een keuken, hotel, eetcafé, winkel of een kantoor. Zo leert de student relevante taalvaardigheden om goed in te kunnen spelen op veelvoorkomende praktijksituaties.

  Welke didactiek is belangrijk in jullie methodes?

  Bij elke methode bieden wij in de verantwoording van de methode meer informatie over belangrijke didactische uitgangspunten. Je vindt de verantwoording vaak voor in het boek.
  Wil je graag meer weten over welke didactiek wij belangrijk vinden in onze lesmethodes? Neem dan contact op met de vakvoorlichter.

  Hoe kan ik differentiëren binnen de lesstof?

  In de meeste gevallen is het mogelijk om ons lesmateriaal gedifferentieerd in te zetten.

  • Op basis van de niveautest kan je studenten of leerlingen bepaalde opdrachten wel of niet laten maken. Onze methodes bieden vaak opdrachten op meerdere niveaus aan.
  • Werk je met een online methode in Studiereader? Dan kan je de lesplanner inzetten en de leerroute voor studenten bepalen.
  • Werk je met een compacte methode? Dan hebben studenten zelf de mogelijkheid om hun leerroute te bepalen. Dit doen zij aan de hand van gestelde leerdoelen.
  • Daarnaast kan je, door te werken met het aanvullende oefen- en toetsmateriaal in Studiemeter, studenten of leerlingen extra laten oefenen met taal- of rekenvaardigheden op hun eigen niveau.
  Wat bieden jullie naast de methode aan extra lesmateriaal?

  Bij alle methodes bieden wij aanvullend digitaal lesmateriaal, zoals:

  • een oefen- en toetsprogramma in Studiemeter. Dit heeft vaak dezelfde naam als de methode met daarachter toegevoegd Online, zoals Starttaal Online of Startrekenen Online.
  • een taal- of rekenniveautest
  • online games en spellen om in te zetten voor meer afwisseling in de les
  • een digitale examentrainer: Examencoach
  Ik heb het startpakket besteld, welk mbo-lesmateriaal zet ik als eerste in?
  1. Je start met een niveautest, waarmee je het startniveau van de student kan bepalen.
  2. Vervolgens gaat de student in Studiereader of in het (leer)werkboek aan de slag met de lesstof op zijn of haar niveau.
  3. Merk je dat sommige vaardigheden wat extra oefening nodig hebben, dan kan de student aan de slag met het aanvullende oefen- en toetsprogramma in Studiemeter.
  4. Genoeg geoefend in Studiemeter? Dan werk je verder in de methode.
  5. Als je het geplande werk hebt afgesloten, dan kan je een (diagnostische) toets maken. Dat kan digitaal of op papier.
  6. Bijna klaar voor het examen? Dan kan de student zich met de examentrainer Examencoach goed voorbereiden op het (centraal) examen.

   Digitaal leren

   Zijn er bij jullie (online) methodes ook digitale toetsen beschikbaar?
   Ja, bij de meeste van onze (online) methodes bieden we een licentie voor een digitaal oefen- en toetsprogramma in Studiemeter. Daar vind je de digitale toetsen bij de methode. 
   Wat is Studiereader?
   Studiereader is ons online methodeplatform voor het mbo en bevat online methodes voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels, Duits, burgerschap en loopbaan.
   Je leest hier meer over Studiereader.  
   Wat is Studiemeter?
   Studiemeter is een online oefen- en toetsomgeving waarop aanvullend digitaal lesmateriaal beschikbaar is voor docenten, studenten en leerlingen. Je leest hier meer over Studiemeter.
   Welke licenties zijn er beschikbaar?
   De online methodes in Studiereader bieden we aan in een startpakket. Alle licenties voor het digitale lesmateriaal zijn 12 maanden geldig. Daarna kan je de licentie verlengen met 6 of 12 maanden.
   De losse licenties voor digitale oefen- en toetsprogramma’s zijn verkrijgbaar in de varianten 6 of 12 maanden. De licentie voor een niveautest is eenmalig te gebruiken.  
   Waarom kies ik voor een online methode?
   Twijfel je over de voordelen van een online methode? We vertellen je er graag meer over in het artikel ‘Vijf voordelen van online onderwijs’.

    

   Bestellen

   Heb je je keuze gemaakt, wil je het lesmateriaal bestellen en heb je daar vragen over?
   Klik dan door naar deze pagina. Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen rondom het bestellen van ons lesmateriaal.

    


   Geen antwoord gekregen op je vraag?

   Bekijk dan ook de antwoorden op deze vragen eens of maak een afspraak met onze vakvoorlichters.