Gevalideerde instellingsexamens Engels A2 en B1

Gevalideerde instellingsexamens Engels A2 en B1

gevalideerde instellingsexamens Engels A2Vanaf schooljaar 2019-2020 kunnen docenten Engels op het mbo onze gevalideerde instellingsexamens inzetten. Onlangs ontvingen wij namelijk het bericht van Stichting Examenkamer dat onze A2-instellingsexamens Engels Spreken, Gesprekken en Schrijven en B1-instellingsexamens Engels Spreken en Gesprekken voeren gevalideerd zijn. Per 1 augustus 2018 mogen mbo-instellingen enkel gevalideerde instellingsexamens inzetten. Met deze wijziging wil de overheid de kwaliteit van instellingsexamens, en daarmee van het mbo-diploma, garanderen.

Gevalideerde instellingsexamens zijn kosteloos beschikbaar

De instellingsexamens Engels zijn exclusief beschikbaar voor mbo-instellingen die werken met onze methodes Engels: Can Do, Engels Verkort, Good Job! en Good Practice 2.0. De instellingsexamens zijn dus niet los verkrijgbaar. De nieuwe gecertificeerde varianten van onze instellingsexamens Engels A2 en B1 zijn naar verwachting vanaf schooljaar 2019-2020 beschikbaar op Studiemeter. U vindt ze dan onder de knop ‘Links en downloads’ bij de methode.

Certificering en instructie

Uitgeverij Deviant vraagt in 2019 ook nog certificering voor instellingsexamens Engels mbo aan. Als dit wordt toegekend zijn automatisch alle instellingsexamens Engels mbo die we daarna maken gevalideerd en dus inzetbaar. Ook kunt u binnenkort een instructie voor het aanpassen van de examens via route 1 verwachten. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief examinering.

Vragen over instellingsexamens Engels?

Wilt u meer weten over de gevalideerde instellingsexamens Engels mbo? Wilt u beschikken over het beoordelingsrapport met bijbehorende certificaten van de Stichting Examenkamer voor uw eigen verantwoording? Neem dan contact op met de redactie Engels via engels@uitgeverij-deviant.nl.