Goed voorbereid aan de slag met Studiemeter

Goed voorbereid aan de slag met Studiemeter

Om het nieuwe schooljaar in Studiemeter goed op te starten, hebben we vijf tips voor u.

 1. Mijn profiel: klassen en methodes koppelen
  U kunt in Studiemeter methodes en klassen aan uw profiel koppelen. U gaat naar uw profiel door rechtsboven op uw naam en daarna op ‘Mijn profiel’ te klikken. Onder de tabbladen ‘Klassen’ en ‘Methodes’ kunt u vervolgens klassen en methodes selecteren. Het gebruik van methodes op Studiemeter is voor docenten gratis.
 2. Gratis aanvullend lesmateriaal onder Links & downloads
  Bij onze lesmethodes bieden we veel aanvullend lesmateriaal, zoals docentenhandleidingen, antwoordmodellen, toetsen en aftekenkaarten. Op Studiemeter kunt u dit materiaal kosteloos downloaden onder de knop ‘Links & downloads’ binnen de betreffende methode. Bij sommige methodes verschijnt deze knop pas nadat u een niveau hebt geselecteerd en naar een oefening bent genavigeerd.
 3. Leerlingen in de juiste klas plaatsen
  Staan uw studenten of leerlingen in Studiemeter nog niet in de juiste klassen? In de meeste gevallen kunt u studenten of leerlingen laten verplaatsen met een mutatielijst (te vinden onder Gebruikersbeheer > Aanmeldportal). Neem voor advies over uw specifieke situatie contact op met onze servicedesk via servicedesk@studiemeter.nl of via 033-4650560.
 4. Nieuwe functionaliteit: actieve klas
  De nieuwe functionaliteit ‘actieve klas’ geeft u drie nieuwe mogelijkheden op Studiemeter:
  Recente activiteit – Krijg inzicht in de oefeningen waaraan de leerlingen het laatst hebben gewerkt of waaraan ze op dat moment werken. Op Studiemeter vindt u onder ‘Help’ een handleiding voor het gebruik van deze functionaliteit.
  Niveaus beheren – Bepaal per methode tot welke niveaus uw studenten of leerlingen toegang hebben. Dit maakt het werken voor studenten of leerlingen overzichtelijker en zorgt dat ze op het juiste niveau hun opgaven maken. Meer informatie
  Meerdere certificaten tegelijk downloaden – Exporteer in één keer de certificaten van meerdere studenten of leerlingen of van een hele klas.
 5. Een niveautest goed klaarzetten
  Wilt u een Taalniveautest (TNT), Rekeniveautest (RNT) of Language Level Assessment (LLA) bij u studenten of leerlingen afnemen? Let dan goed op de volgende punten:
  Label – Het label kunt u gebruiken om verschillende toetsafnames van elkaar te onderscheiden. Het geselecteerde label heeft geen invloed op de inhoud van de test.
  Startniveau – Met het selecteren van een startniveau bepaalt u op welk niveau de test begint. Hoe meer het startniveau overeenkomt met het daadwerkelijke niveau, hoe sneller de student of leerling klaar is met de test.
  Heropenen – Als de studenten of leerlingen de niveautest niet in de les hebben afgekregen, kunt u ze de test een volgende les laten afmaken. Hiervoor selecteert u de betreffende test in het overzicht met ingeplande toetsen en stelt u een nieuwe datum en tijd in.

Voorlichting op locatie
Wilt u persoonlijk worden bijgepraat over alle mogelijkheden van Studiemeter? Wij kunnen kosteloos bij u op school langskomen voor een voorlichting. Neem hiervoor contact met ons op via servicedesk@studiemeter.nl of via 033-4650560.