Uitgeverij Deviant op IPON

Uitgeverij Deviant op IPON

7 en 8 februari 2018, Jaarbeurs Utrecht, stand D024 

Maak in onze stand kennis met ons nieuwste lesmateriaal. Bezoek onze presentaties, woon de sneak preview van Studiereader bij en doe mee aan onze loterij.


Onze IPON-presentaties

Gamend leren in de rekenles met Startrekenen 3D en VR

Woensdag 10:45-11:15 uur en donderdag 11:30-12:00 uur, Leermiddelentheater 3
Een afwisselende rekenles draagt bij aan betere prestaties van leerlingen. Gamen in de rekenles is dus niet alleen leuk, maar ook nuttig. Uitgeverij Deviant ontwikkelt hiervoor verschillende games. In Startrekenen 3D lossen leerlingen in een fictieve stad rekenproblemen op die zij ook in het dagelijks leven tegenkomen. In Startrekenen VR komen onderwerpen aan bod die lastig te begrijpen zijn vanuit een boek of instructievideo, zoals het schatten van hoogtes en afstanden of het volgen van een route. Tijdens deze presentatie krijgt u inzicht in de didactische uitgangspunten van Startrekenen 3D en Startrekenen VR en kunt u de games zelf ervaren.

Onderwijs in het digitale tijdperk: samen doordacht digitaal

Woensdag 14:10-14:40 uur en donderdag 14:10-14:40 uur, Leermiddelentheater 3
Onderwijs in het digitale tijdperk? Hoe ziet dit onderwijs er eigenlijk uit en hoe kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat leereffect en leerplezier op de 1e plaats staan? Ontmoet methodemakers en programmeurs en hoor hoe zij samen met docenten en leerlingen bouwen aan Studiereader, de vernieuwende digitale leeromgeving van Uitgeverij Deviant. Hoe voorkom je in het digitale tijdperk dat leren vooral een individuele aangelegenheid wordt? En hoe richt je de les zo in dat leerlingen steeds opnieuw uitgedaagd worden om verder te komen? Graag vertellen we over onze ervaringen in de klas en delen we in de uwe.

Blended rekenonderwijs in de praktijk

Donderdag 15:40-16:10 uur, Leermiddelentheater 3

Door Hans de Zeeuw ROC Kop van Noord-Holland (afdeling Defensie en Veiligheidsacademie – Den Helder).

Hoe kun je mbo-leerlingen zo uitdagend en efficiënt mogelijk naar het rekenexamen begeleiden? Welke rol speelt maatwerk hierbij en hoe zorg je voor een optimale balans tussen online en offline leren? En nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat de leerling geloof krijgt en houdt in zijn eigen kunnen?

Tijdens deze presentatie maakt u kennis met de effectieve werkwijze van Hans de Zeeuw, een ervaren en bevlogen rekendocent die gelooft dat elke leerling zijn rekenniveau kan verbeteren! Met de juiste begeleiding, training en motivatie kan elke leerling ontzettend ver komen en hiervoor trekt Hans van alles uit de kast: van een online rekenniveautest tot online oefenen en gamen, van opdrachten maken in een leerwerkboek tot spelenderwijs rekenproblemen oplossen met verschillende rekenspellen.

Nieuwsgierig hoe de rekenles van Hans eruitziet? Benieuwd naar zijn ervaringen en resultaten? Laat je inspireren tijdens deze presentatie.

 


Sneak preview vernieuwende digitale leeromgeving Studiereader

Woensdag 13:30 uur, grote podium
De introductie van Studiereader, de nieuwe en innovatieve digitale leeromgeving van Uitgeverij Deviant, komt steeds dichterbij. Dit schooljaar nemen we samen met diverse scholen de proef op de som: methodeontwikkelaars en programmeurs kijken in de klas mee hoe het werken met Studiereader bevalt. Tijdens de IPON geven we een sneak preview van Studiereader en gaan we met u in gesprek over doordacht digitaal onderwijs. 

Meer informatie over Studiereader

 


Ons nieuwste lesmateriaal op de IPON


Methodes voor BBL en verkorte trajecten


Startrekenen 3D en Startrekenen VR


Ondernemen is doen


Trainingsexamens rekenen

 

 win-actie=

Doe mee aan onze LeermiddelenLoterij en maak kans op: *

– Een kaartspel naar keuze: een klassenset van Spraakwater of Chatterbox of een set Spraakwater voor docenten;

– Startrekenen 3D en Startrekenen VR en 10 VR-brillen: een jaar lang gebruik van deze educatieve rekengame en virtual reality rekenapp; 

De Nieuwsrubriek: vier jaar gebruik van dit handige hulpmiddel om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken;

Wartime Stories: een jaar lang gebruik van deze educatieve geschiedenisgame over de Tweede Wereldoorlog. 

 


 

* Als u kans wilt maken op een van de prijzen van de beursactie hebben we een paar spelregels:

  • U moet werkzaam zijn bij een onderwijsinstelling;
  • De online licenties gelden voor één klas van maximaal 25 leerlingen en starten in 2018;
  • U vult/levert uw deelnameformulier in bij onze stand (D024) op de IPON;
  • Alle deelnemers ontvangen via de mail informatie over de uitslag van de loting.