Combipakket Starttaal Compact 3F WL24

Combipakket Starttaal Compact 3F WL24

Vak Nederlands
Doelgroep mbo
Niveau 3F
ISBN 978-94-63261-340
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Compacte methode Nederlands voor BBL en verkorte trajecten

Dit Combipakket Starttaal Compact 3F WL24 bestaat uit:

 • een overzichtelijk werkboek op 3F-niveau;
 • een licentie van 24 maanden voor het digitale oefen- en toetsprogramma Starttaal Compact Online.

Starttaal Compact 3F heeft een volwassen uitstraling en is zo opgebouwd dat studenten er voornamelijk zelfstandig mee kunnen werken. Hierdoor kan de docent zich tijdens de lessen vooral richten op het begeleiden van de individuele student. Ook houdt de docent meer tijd over om gericht theorie te bespreken en feedback te geven.

Starttaal Compact 3F Werkboek

Het Starttaal Compact Werkboek 3F biedt afwisselende opdrachten waarin studenten in een betekenisvolle en functionele context oefenen met de taalvaardigheden lezen, luisteren, taalverzorging, schrijven, spreken en gesprekken voeren. De onderwerpen van de opdrachten sluiten zoveel mogelijk aan bij de dimensies van het vak burgerschap.

Het werkboek is opgedeeld in twee delen:

 • Deel 1 Centraal examen (lezen en luisteren)
  Fase 1 Opbouwopdrachten
  Fase 2 Examenvoorbereiding
  Fase 3 Oefenexamens
 • Deel 2 Instellingsexamens (taalverzorging, schrijven, spreken en gesprekken voeren)
  Fase 1 Opbouwopdrachten
  Fase 2 Examenvoorbereiding
  Fase 3 Oefenexamens

In Deel 1 Centraal Examen oefenen studenten met lezen en luisteren. In Deel 2 Instellingsexamens oefenen studenten met schrijven, spreken en gesprekken voeren. Ook kunnen zij in dit deel oefenen met veelgemaakte taalfouten en werkwoordspelling.

Theorie in het handboek

Het Starttaal Compact Handboek is een essentieel onderdeel van de methode Starttaal Compact. In het werkboek wordt bij elke opdracht namelijk verwezen naar theorie in het handboek. Als uw school ervoor kiest om studenten alleen een werkboek met activatiecode te laten aanschaffen, dan raden wij u aan om als school daarnaast klassensets van de handboeken bestellen. Op die manier kunnen studenten in de klas alsnog een beroep doen op de theorie in het handboek. Uiteraard zijn studenten ook vrij om voor zichzelf een handboek aan te schaffen.

Starttaal Compact Online

Inbegrepen bij Starttaal Compact zijn licenties voor Starttaal Compact Online en Examencoach Nederlands. Starttaal Compact Online biedt extra oefenmateriaal voor leesvaardigheid, luistervaardigheid, werkwoordspelling en algemene spelling. Examencoach Nederlands biedt studenten na het doorwerken van het werkboek extra oefening met examenvaardigheden. Dit combipakket bevat een licentie voor 24 maanden.

Gevalideerde instellingsexamens Nederlands mbo

Werkt u met methode Starttaal Compact dan kunt gratis gebruiken maken van onze gevalideerde instellingsexamens Nederlands. Lees meer

Starttaal Didactisch

De methodes Starttaal en Starttaal Compact zijn niet uit het niets ontstaan: tijdens het ontwikkelen van de methode hebben wij onderzoek gedaan naar wat een student echt helpt om taalvaardiger te worden. Tijdens dit ontwikkelproces hebben wij zelf veel geleerd en we delen onze kennis en inzichten over bewezen leertheorieën en effectieve taaldidactiek graag met u in de vorm van onze Literatuurbundel Starttaal. Als u hierover meer informatie wilt, kunt u een e-mail sturen naar nederlands@uitgeverij-deviant.nl.