De Nieuwsrubriek

De Nieuwsrubriek

,

Loopbaan en burgerschap

,

Schokland

|

entreeopleidingen, mbo, praktijkonderwijs, vso

De Nieuwsrubriek

Vak Burgerschap
Doelgroep entreeopleidingen, mbo, praktijkonderwijs, vso
Opmerking Inbegrepen bij een licentie voor Schokland Online en Kies Online

 6,30

Meer informatie

Aan de slag met ons digitaal lesmateriaal? Bekijk hier de bestelopties:

Handig hulpmiddel om actualiteiten te bespreken

Burgerschap is onlosmakelijk verbonden met de actualiteit. Als aanvulling op onze methodes burgerschap bieden wij daarom de Nieuwsrubriek. Met de Nieuwsrubriek heeft u een handig hulpmiddel om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken en leerlingen na te laten denken over wat er in de wereld gebeurt.

De Nieuwsrubriek is beschikbaar via de methodesite Studiemeter. De Nieuwsrubriek is los te bestellen of is gratis beschikbaar bij licenties voor Schokland Online en Kies Online.

Nieuwe licentie schooljaar 2020-2021

Voor schooljaar 2020-2021 bieden we de Nieuwsrubriek aan als jaarlicentie met looptijd van 12 maanden. Deze nieuwe jaarlicentie kost € 5,00 per student, heeft ISBN 978-94-63263-382 en vervangt per 1 april 2020 de huidige licentie. Werkt een student al met een (oude) licentie van de Nieuwsrubriek? Dan blijft deze gewoon geldig.

Waaruit bestaat de Nieuwsrubriek?

1. De nieuwstest
Een wekelijkse quiz met vragen over nieuws en achtergronden. Hierdoor heeft u een kort overzicht van de belangrijkste punten uit het nieuws van afgelopen week en kunt u testen of uw leerlingen het nieuws hebben gevolgd.

Als eerste op de hoogte zijn bij het verschijnen van de nieuwstest en de onderwerpen die in deze test behandeld worden? Meld u dan aan voor de Nieuwstest Alert.

 

2. De poll van de week
Een wekelijkse stelling, dilemma of vraag over een actueel onderwerp. Als de leerlingen de poll hebben ingevuld, kunnen zij de uitslag van hun klas vergelijken met die van de school en het hele land.

 

 

 

3. Nieuwslessen
Twee keer per jaar verschijnt er een uitgebreide nieuwsles over een onderwerp dat langere tijd veel in het nieuws is. De nieuwslessen bestaan uit een docenteninstructie en werkbladen voor leerlingen. Momenteel zijn er onder meer nieuwslessen over de vluchtelingencrisis, de Tweede Kamerverkiezingenklimaatverandering en nepnieuws.

 

 

Wilt u de Nieuwsrubriek uitproberen?   Vraag een gratis demo-account aan