De Nieuwsrubriek

De Nieuwsrubriek

,

Loopbaan en burgerschap

,

Schokland

|

entreeopleidingen, mbo, praktijkonderwijs, vso

De Nieuwsrubriek

Vak Burgerschap
Doelgroep entreeopleidingen, mbo, praktijkonderwijs, vso
ISBN 978-94-63263-382
Opmerking Licentieduur: 12 maanden, Inbegrepen bij een licentie voor Schokland Online en Kies Online

 5,00

Meer informatie

Aan de slag met ons digitaal lesmateriaal? Bekijk hier de bestelopties:

Als aanvulling op onze methodes burgerschap bieden wij daarom de Nieuwsrubriek. Met de Nieuwsrubriek heb je een handig hulpmiddel om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken en leerlingen na te laten denken over wat er in de wereld gebeurt.

Waaruit bestaat de Nieuwsrubriek?

1. De nieuwstest
Een wekelijkse quiz met vragen over nieuws en achtergronden. Hierdoor heb je een kort overzicht van de belangrijkste punten uit het nieuws van afgelopen week en kun je testen of je leerlingen het nieuws hebben gevolgd.

Als eerste op de hoogte zijn bij het verschijnen van de nieuwstest en de onderwerpen die in deze test behandeld worden? Meld je dan aan voor de Nieuwstest Alert.

 

2. De poll van de week
Een wekelijkse stelling, dilemma of vraag over een actueel onderwerp. Als de leerlingen de poll hebben ingevuld, kunnen zij de uitslag van hun klas vergelijken met die van de school en het hele land.

 

 

 

3. Nieuwslessen
Twee keer per jaar verschijnt er een uitgebreide nieuwsles over een onderwerp dat langere tijd veel in het nieuws is. De nieuwslessen bestaan uit een docenteninstructie en werkbladen voor leerlingen. De werkbladen bestaan uit invulbare pdf’s, dus de keuze is aan jou of je de lessen op papier of digitaal inzet. Momenteel zijn er onder meer nieuwslessen over de coronacrisis, de vluchtelingencrisis, de Tweede Kamerverkiezingenklimaatverandering en nepnieuws.

 

Wil je De Nieuwsrubriek uitproberen? Neem dan contact op met ons via voorlichting@uitgeverij-deviant.nl of 033 465 08 31.