Focus in Studiereader | in ontwikkeling

Focus

|

mbo

Focus in Studiereader | in ontwikkeling

Vak Loopbaan
Doelgroep mbo
Niveau entreeopleidingen, mbo-niveau 2, mbo-niveau 3, mbo-niveau 4
ISBN 978-94-63264-020
Prijs € 18,00
Opmerking Verschijnt juli 2021.

Meer informatie

Aan de slag met ons digitaal lesmateriaal? Bekijk hier de bestelopties:

Focus in Studiereader, online methode LOB

Focus in Studiereader is een online methode loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) voor het mbo. Met deze methode leren studenten sturing te geven aan hun loopbaan. Door te werken aan de vijf loopbaancompetenties, zijn ze goed voorbereid op een veranderende arbeidsmarkt.

Op dit moment is Focus in Studiereader in ontwikkeling. Je kunt jouw lessen LOB met Focus in Studiereader inrichten vanaf het schooljaar 2021-2022. Er verschijnt een versie voor mbo-niveau 3 en 4 en een versie voor entree-opleidingen en mbo-niveau 2. Met de startlicentie voor 12 maanden krijg je toegang tot beide versies.

Opbouw en structuur

Focus in Studiereader bestaat uit acht thema’s op het gebied van LOB. Elk thema heeft een vaste structuur: een klassikale oriëntatie, een deel met individuele verwerking van de lesstof, een klassikale nabespreking en een eindopdracht. Er is veel afwisseling in opdrachten en werkvormen. Zo zijn er interactieve spelvormen, testjes, intervisie-oefeningen en reflectie-opdrachten. Doordat de klassikale opdrachten aan het begin en einde van elk thema staan, kun je hier als docent gemakkelijk op inspelen in je lesopbouw.

Thema 1 Studie en loopbaan
Thema 2 Motieven en kwaliteiten
Thema 3 Je ideale baan
Thema 4 Beroepspraktijkvorming
Thema 5 Loopbaankeuzes
Thema 6 Een baan vinden
Thema 7 Werknemerschap
Thema 8 Toekomstplannen

Voordelen van het online platform

In ons online methodeplatform Studiereader heb je diverse tools die het leren én lesgeven gemakkelijker maken. Als docent kun je takenlijsten klaarzetten voor je klas of voor individuele studenten, heb je altijd inzicht in de voortgang van je studenten én kun je feedback geven op gemaakte opdrachten. Daarnaast hebben studenten beschikking over handige hulpmiddelen als een competentiescan, een digitaal POP en filmpjes bij de lesstof.