Startrekenen 1F, deel B

Startrekenen

,

Startrekenen 1F

|

entreeopleidingen, mbo, praktijkonderwijs, vo, vso

Startrekenen 1F, deel B

Vak Rekenen
Doelgroep entreeopleidingen, mbo, praktijkonderwijs, vo, vso
Niveau 1F
ISBN 978-94-91699-429
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Opmerking Alleen de set (deel A+B) is als docentenexemplaar te bestellen.
Wissen

Leerwerkboek Startrekenen 1F, deel B

Voor leerlingen in de bovenbouw van het praktijkonderwijs, de onderbouw van het vmbo en voor mbo-studenten die een rekenachterstand hebben opgelopen is er Startrekenen 1F.

Startrekenen 1F, deel B is een toegankelijke en overzichtelijke methode met beknopte theorie, duidelijke voorbeelden en gevarieerde opdrachten. De methode bevat veel herkenbare contexten en functionele afbeeldingen.

Leerwerkboek

Startrekenen 1F bestaat uit twee leerwerkboeken. In Deel A worden de domeinen Getallen en Verhoudingen behandeld. In Deel B komen de domeinen Meten & meetkunde en Verbanden aan bod.

Startrekenen 1F behandelt de vier rekendomeinen op referentieniveau 1F met veel contextopgaven. Zowel de theorie als de opdrachten zijn kort en in begrijpelijke taal geformuleerd. De theorie wordt ondersteund met duidelijke illustraties uit de dagelijkse praktijk van de student of leerling.

Structuur

Elk hoofdstuk in Startrekenen 1F, deel B heeft dezelfde structuur:

  • Het hoofdstuk begint met een laagdrempelige startopdracht die een goed beeld geeft van het niveau van de student of leerling en zijn voorkennis van het onderwerp activeert.
  • Daarna maakt de student leerling opdrachten per onderwerp, ondersteund door heldere theorieblokken en bijpassende voorbeelden. De opdrachten bestaan enerzijds uit ‘kale’ rekenopgaven om de basisvaardigheden rekenen te trainen, en anderzijds uit contextopgaven waarbij de leerling leert een oplossingsstrategie te ontwikkelen en te reflecteren op de behandelde stof.
  • Elk hoofdstuk sluit af met een uitdagende eindopdracht. Het onderwerp van deze eindopdracht sluit inhoudelijk aan bij de startopdracht.

Elk domein wordt afgesloten met een eindproject waarin alle aangeboden stof uit het domein geïntegreerd aan bod komt. Het eindproject bestaat uit een doorlopende contextopgave met daarop aansluitende bronnen en afbeeldingen. Dit eindproject dient als extra voorbereiding op de formatieve domeintoets op 1F-niveau.

Startrekenen Online

Naast de leerwerkboeken van Startrekenen kunnen leerlingen zelfstandig oefenen in Startrekenen Online. De structuur en de niveaus van Startrekenen Online sluiten aan bij de leerwerkboeken. Alle onderwerpen kunnen in Startrekenen Online ook digitaal worden getoetst. Meer informatie

Instructievideo’s

In Startrekenen Online staan instructievideo’s met theorie en voorbeelden. De video’s behandelen onderwerpen die vaak een struikelblok vormen voor de leerlingen of die in een video beter uitgelegd kunnen worden dan in een boek. De instructievideo’s zijn voor docenten, studenten en leerlingen op Studiemeter te vinden bij de Links & downloads van Startrekenen.

Aanvullende materialen

Bij Startrekenen 1F is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, hoofdstuktoetsen, domeintoetsen, een rekenportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen een inlogcode voor Studiemeter.nl aanvragen.