Startrekenen 2F mbo, deel B

Startrekenen

,

Startrekenen 2F mbo

|

entreeopleidingen, mbo

Startrekenen 2F mbo, deel B

Vak Rekenen
Doelgroep entreeopleidingen, mbo
Niveau 1F, 2F
ISBN 978-94-91699-917
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Opmerking Alleen de set (deel A+B) is als docentenexemplaar te bestellen.
Wissen

Afwisselende rekenmethode voor het mbo

Startrekenen 2F mbo is ontwikkeld voor Entreeopleidingen, voor mbo-niveau 2 en 3 en voor de eerste leerjaren van mbo-niveau 4. De opdrachten van Startrekenen 2F mbo staan vol aansprekende contexten met functionele illustraties om studenten voor te bereiden op het gebruik van bronnen in het centraal ontwikkeld examen (COE) rekenen.

Structuur

Startrekenen 2F mbo bestaat uit twee leerwerkboeken. Deel A behandelt de domeinen Getallen en Verhoudingen, deel B de domeinen Meten & meetkunde en Verbanden. De domeinen zijn onderverdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk kent dezelfde opbouw:

  • Een startopdracht op 1F-niveau met meerdere opgaven bij een bron. De opdracht activeert de voorkennis van de student en geeft de docent inzicht in het niveau van de student;
  • Bij elk onderwerp worden beknopte, makkelijk leesbare theorie, duidelijke voorbeelden en gevarieerde opdrachten geboden;
  • De student sluit een hoofdstuk af door een zelftest op 2F-niveau te maken. Deze test laat zien of de student al klaar is voor de hoofdstuktoets.

Elk leerwerkboek wordt afgesloten met een onderdeel examentraining. De vraagstelling in deze examentraining komt overeen met de vraagstelling in het centraal ontwikkeld examen (COE).

1F-route

Startrekenen 2F mbo bevat bij elk onderwerp opdrachten op niveau 1F en 2F. Door een icoon en het kleurgebruik is meteen duidelijk welk niveau een opdracht heeft. De studenten werken bij elke vaardigheid stapsgewijs naar het 2F-niveau toe. Studenten die niveau 1F nog niet volledig beheersen, kunnen daardoor toch met dit leerwerkboek aan de slag.

Rekenniveau 2A

Op Studiemeter staan 2A-handleidingen voor de leerwerkboeken Startrekenen 2F mbo. In de handleidingen staat beschreven wat het 2A-niveau inhoudt, hoe je met dit examenniveau kunt omgaan en hoe je onze methodes optimaal kunt inzetten in rekenonderwijs leidend naar het examen op 2A-niveau.

Startrekenen Online

Naast de leerwerkboeken van Startrekenen kunnen leerlingen zelfstandig oefenen in Startrekenen Online. De structuur en de niveaus van Startrekenen Online sluiten aan bij de leerwerkboeken. Alle onderwerpen kunnen in Startrekenen Online ook digitaal worden getoetst. Meer informatie

Instructievideo’s

In Startrekenen Online staan instructievideo’s met theorie en voorbeelden. De video’s behandelen onderwerpen die vaak een struikelblok vormen voor studenten of die in een video beter uitgelegd kunnen worden dan in een boek. De instructievideo’s zijn voor docenten en studenten op Studiemeter te vinden bij de Links & downloads van Startrekenen.

Aanvullende materialen

Bij Startrekenen 2F mbo is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, hoofdstuktoetsen, domeintoetsen, een rekenportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen een inlogcode voor Studiemeter aanvragen.