Startrekenen 2F vo, deel A

Startrekenen 2F vo, deel A

Vak Rekenen
Doelgroep vo, vso
Niveau 2F
ISBN 978-94-91699-467
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Opmerking Alleen de set (deel A+B) is als docentenexemplaar te bestellen.
Wissen

Startrekenen 2F vo deel A is een rekenmethode ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo en voor leerlingen in de onderbouw van havo en vwo. De methode sluit naadloos aan op Startrekenen 1F en bereidt leerlingen voor op het vmbo-examen of op de bovenbouw van havo en vwo.

Opbouw en structuur

Startrekenen 2F vo deel A behandelt de domeinen Getallen en Verhoudingen. De domeinen zijn onderverdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft dezelfde opbouw:

  • startopdracht op 1F-niveau: de leerling lost een contextopgave op eigen wijze op en vergelijkt zijn oplossingsstrategie met die van een medeleerling;
  • theorie, voorbeelden en opdrachten: beknopte theorieblokken worden steeds gevolgd door praktische voorbeelden, waarna de leerling de theorie toepast in ‘kale sommen’ en contextopgaven;
  • eindopdracht waarin de leerling de vaardigheden uit het hoofdstuk stap voor stap toepast in een relatief ingewikkelde contextopdracht.

Elk domein wordt afgesloten met een eindproject waarin alle stof uit het domein geïntegreerd aan bod komt. Dit eindproject dient als extra voorbereiding op de domeintoets op 2F-niveau.

Instructievideo’s

Bij de rekenmethode vind je instructievideo’s met theorie en voorbeelden. De video’s behandelen onderwerpen die vaak een struikelblok vormen voor de leerlingen die in een video beter uitgelegd kunnen worden dan in een boek. De instructievideo’s zijn voor docenten en leerlingen op Studiemeter te vinden bij de Links & downloads van Startrekenen.

Rekenniveau 2A

Op Studiemeter staan 2A-handleidingen voor de leerwerkboeken Startrekenen 2F mbo. In de handleidingen staat beschreven wat het 2A-niveau inhoudt, hoe je met dit examenniveau kunt omgaan en hoe je onze methodes optimaal kunt inzetten in rekenonderwijs leidend naar het examen op 2A-niveau.

Aanvullende materialen

Bij Startrekenen 2F vo is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, hoofdstuktoetsen, domeintoetsen, een rekenportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen een inlogcode voor Studiemeter aanvragen.

Extra oefenen in Startrekenen Online

Naast de leerwerkboeken van Startrekenen kunnen leerlingen zelfstandig oefenen in Startrekenen Online. Hiervoor kan je een extra licentie aanschaffen. De structuur en de niveaus van Startrekenen Online sluiten aan bij de leerwerkboeken. Alle onderwerpen kunnen in Startrekenen Online ook digitaal worden getoetst. Meer informatie en licenties