Startrekenen 2F vo, deel B

Startrekenen 2F vo, deel B

Vak Rekenen
Doelgroep vo, vso
Niveau 2F
ISBN 978-94-91699-474
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Opmerking Alleen de set (deel A+B) is als docentenexemplaar te bestellen.
Wissen

Leerwerkboek Startrekenen 2F vo, deel B

Startrekenen 2F vo, deel B is ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo en voor leerlingen in de onderbouw van havo en vwo. De rekenmethode sluit naadloos aan op Startrekenen 1F en bereidt leerlingen voor op het vmbo-examen of op de bovenbouw van havo en vwo.

Startrekenen 2F vo is een laagdrempelige rekenmethode die leerlingen de rekenvaardigheid bijbrengt die zij in het dagelijks leven nodig hebben. De opdrachten in de leerwerkboeken staan vol aansprekende contexten met functionele illustraties om uw leerlingen voor te bereiden op het gebruik van bronnen in de rekentoets.

Structuur

De methode bestaat uit twee leerwerkboeken. Deel A behandelt de domeinen Getallen en Verhoudingen, deel B de domeinen Meten & meetkunde en Verbanden. De vier domeinen in Startrekenen 2F vo zijn onderverdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft dezelfde opbouw:

  • startopdracht op 1F-niveau: de leerling lost een contextopgave op eigen wijze op en vergelijkt zijn oplossingsstrategie met die van een medeleerling;
  • theorie, voorbeelden en opdrachten: beknopte theorieblokken worden steeds gevolgd door praktische voorbeelden, waarna de leerling de theorie toepast in ‘kale sommen’ en contextopgaven;
  • eindopdracht waarin de leerling de vaardigheden uit het hoofdstuk stap voor stap toepast in een relatief ingewikkelde contextopdracht.

Elk domein wordt afgesloten met een eindproject waarin alle stof uit het domein geïntegreerd aan bod komt. Dit eindproject dient als extra voorbereiding op de domeintoets op 2F-niveau.

Rekenniveau 2A

Op Studiemeter staan 2A-handleidingen voor de leerwerkboeken Startrekenen 2F mbo. In de handleidingen staat beschreven wat het 2A-niveau inhoudt, hoe je met dit examenniveau kunt omgaan en hoe je onze methodes optimaal kunt inzetten in rekenonderwijs leidend naar het examen op 2A-niveau.

Startrekenen Online

Naast de leerwerkboeken van Startrekenen kunnen leerlingen zelfstandig oefenen in Startrekenen Online. De structuur en de niveaus van Startrekenen Online sluiten aan bij de leerwerkboeken. Alle onderwerpen kunnen in Startrekenen Online ook digitaal worden getoetst. Meer informatie

Instructievideo’s

In Startrekenen Online staan instructievideo’s met theorie en voorbeelden. De video’s behandelen onderwerpen die vaak een struikelblok vormen voor de leerlingen of die in een video beter uitgelegd kunnen worden dan in een boek. De instructievideo’s zijn voor docenten en leerlingen op Studiemeter te vinden bij de Links & downloads van Startrekenen.

Aanvullende materialen

Bij Startrekenen 2F vo is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, hoofdstuktoetsen, domeintoetsen, een rekenportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen een inlogcode voor Studiemeter.nl aanvragen.