Startrekenen 3F, deel B

Startrekenen

,

Startrekenen 3F

|

mbo, vo, vso

Startrekenen 3F, deel B

Vak Rekenen
Doelgroep mbo, vo, vso
Niveau 2F, 3F
ISBN 978-94-91699-955
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Opmerking Alleen de set (deel A+B) is als docentenexemplaar te bestellen.
Wissen

Startrekenen 3F, deel B

Startrekenen 3F, deel B is ontwikkeld voor studenten van mbo-niveau 4, leerlingen van havo en vwo en heeft als eindniveau 3F. Het oefenen van rekenvaardigheden in realistische contexten staat centraal. Zo worden studenten en leerlingen voorbereid op het examen én op het toepassen van rekenvaardigheden in het dagelijks leven.

Structuur

De nieuwe druk van Startrekenen 3F bestaat uit twee leerwerkboeken. Deel A omvat de domeinen Getallen en Verhoudingen, deel B de domeinen Meten & meetkunde en Verbanden. Zowel de theorie als de opdrachten zijn kort en in begrijpelijke taal geformuleerd.

De domeinen in Startrekenen 3F zijn onderverdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk kent dezelfde opbouw:

  • een startopdracht op 2F-niveau met meerdere opgaven bij een bron;
  • per onderwerp beknopte theorie, voorbeelden en gevarieerde opdrachten;
  • een zelftest op 3F-niveau waarmee de student of leerling kan zien of hij klaar is voor de hoofdstuktoets.

Elk domein eindigt met een eindproject, waarin de onderwerpen uit de domeinen geïntegreerd aan bod komen. Elk leerwerkboek wordt afgesloten met een onderdeel examentraining. De vraagstelling in deze examentraining komt overeen met de vraagstelling in het examen.

2F-route

Startrekenen 3F bevat bij elk onderwerp opdrachten op niveau 2F en 3F. Door een icoon en kleurgebruik is meteen duidelijk welk niveau een opdracht heeft. De studenten of leerlingen werken bij elke vaardigheid stapsgewijs naar het 3F-niveau toe. Studenten of leerlingen die niveau 2F nog niet volledig beheersen kunnen daardoor toch met dit leerwerkboek aan de slag.

Startrekenen Online

Naast de leerwerkboeken van Startrekenen kunnen studenten of leerlingen zelfstandig oefenen in Startrekenen Online. De structuur en de niveaus van Startrekenen Online sluiten aan bij de leerwerkboeken. Alle onderwerpen kunnen in Startrekenen Online ook digitaal worden getoetst. Meer informatie

Instructievideo’s

In Startrekenen Online staan instructievideo’s met theorie en voorbeelden. De video’s behandelen onderwerpen die vaak een struikelblok vormen voor studenten of leerlingen of die in een video beter uitgelegd kunnen worden dan in een boek. De instructievideo’s zijn voor docenten, studenten en leerlingen op Studiemeter te vinden bij de Links & downloads van Startrekenen.

Aanvullende materialen

Bij Startrekenen 3F is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, hoofdstuktoetsen, domeintoetsen, een rekenportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen een inlogcode voor Studiemeter aanvragen.