Startrekenen Compact 2F | Startpakket

Startrekenen Compact 2F | Startpakket

Vak Rekenen
Doelgroep mbo
Niveau 2F
ISBN 978-94-63263-320
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Compacte methode rekenen voor BBL en verkorte trajecten

Startrekenen Compact is een methode rekenen speciaal voor studenten die een BBL-opleiding of verkort traject volgen. De methode stelt u in staat om mbo-studenten in weinig lesuren voor te bereiden op het rekenexamen. Startrekenen maakt effectief leren mogelijk bij weinig contacturen. In nakijkopdrachten reflecteren studenten op hun werk en formuleren zij zelfstandig vervolgstappen. Hierdoor kunnen studenten de methode grotendeels zelfstandig doorwerken, zodat de schaarse tijd met de docent optimaal kan worden benut. Om uw studenten snel vertrouwd te maken met het niveau op een rekenexamen, zijn in het werkboek vaardigheden uit alle rekendomeinen geïntegreerd. De theorie is apart gebundeld in een overzichtelijk handboek. Zo kunnen uw studenten zelf kiezen of zij de theorie wel of niet lezen, voordat zij de oefeningen maken.

Het startpakket Startrekenen Compact 2F bestaat uit:

 • een overzichtelijk werkboek op 2F-niveau;
 • een helder naslagwerk in de vorm van een handboek;
 • een licentie van 12 maanden voor het digitale oefen- en toetsprogramma Startrekenen Compact Online, inclusief Examencoach rekenen, Startrekenen 3D, Startrekenen VR en RNT.

Startrekenen Compact 2F Werkboek

Het Startrekenen Compact Werkboek 2F biedt afwisselende opdrachten waarin studenten oefenen met het toepassen van rekenen in functionele context. Het werkboek is ingedeeld in drie fases:

 • Fase 1 bevat tien taken waarin de rekenvaardigheden uit de verschillende domeinen worden geoefend, eerst apart en daarna gecombineerd.
 • Fase 2 besteedt extra aandacht aan examenvaardigheden, zoals rekenvaardigheden herkennen, veelgemaakte fouten voorkomen en omgaan met tijdsdruk.
 • Fase 3 bestaat uit twee volwaardige oefenexamens die de rekenvaardigheden uit het referentiekader op eindniveau toetsen.

  Zelfreflectie

  Elk onderdeel van een taak in het werkboek wordt afgesloten met een nakijkopdracht. Studenten kijken wat zij goed en fout hebben gedaan en bedenken hoe zij hun rekenvaardigheden kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door theorie te lezen, online te oefenen of hulp te vragen. Zo is nakijken een moment van zelfreflectie dat studenten verder helpt in hun leerproces.

  Handboek

  Het Startrekenen Compact Handboek is ingedeeld als overzichtelijk naslagwerk voor de vier rekendomeinen Getallen, Verhoudingen, Meten & meetkunde en Verbanden. Via verwijzingen in het werkboek kunnen studenten relevante theorie snel opzoeken in het handboek. Het handboek is te gebruiken bij zowel het 2F- als het 3F-werkboek.

  Startrekenen Compact Online

  Inbegrepen bij Startrekenen Compact zijn licenties voor Startrekenen Compact Online en Examencoach rekenen. Met Startrekenen Compact Online kunnen studenten extra oefenen met de rekenvaardigheden uit het werkboek. Ook biedt het oefenmateriaal in dit online oefenprogramma studenten de mogelijkheid achterstanden op specifieke rekenvaardigheden weg te werken. Examencoach rekenen biedt studenten na het doorwerken van het werkboek extra oefening met examenvaardigheden.