Startrekenen Compact 2F | Startpakket

Startrekenen Compact 2F | Startpakket

Vak Rekenen
Doelgroep mbo
Niveau 2F
ISBN 978-94-63263-320
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Startrekenen Compact 2F is een methode rekenen speciaal voor studenten die een BBL-opleiding of verkort traject volgen. De methode stelt je in staat om mbo-studenten in weinig lesuren voor te bereiden op het rekenexamen.

Het startpakket Startrekenen Compact 2F bestaat uit:

Startrekenen Compact Werkboek 2F
De volledige lesmethode

Startrekenen Compact Werkboek 2F

Het Startrekenen Compact Werkboek 2F biedt afwisselende opdrachten waarin studenten oefenen met het toepassen van rekenen in functionele context. Het werkboek is ingedeeld in drie fases:

 • Fase 1 bevat tien taken waarin de rekenvaardigheden uit de verschillende domeinen worden geoefend, eerst apart en daarna gecombineerd.
 • Fase 2 besteedt extra aandacht aan examenvaardigheden, zoals rekenvaardigheden herkennen, veelgemaakte fouten voorkomen en omgaan met tijdsdruk.
 • Fase 3 bestaat uit twee volwaardige oefenexamens die de rekenvaardigheden uit het referentiekader op eindniveau toetsen.
Startrekenen Compact 2F werkboek

  Zelfreflectie

  Elk onderdeel van een taak in het werkboek wordt afgesloten met een nakijkopdracht. Studenten kijken wat zij goed en fout hebben gedaan en bedenken hoe zij hun rekenvaardigheden kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door theorie te lezen, online te oefenen of hulp te vragen. Zo is nakijken een moment van zelfreflectie dat studenten verder helpt in hun leerproces.

  Startrekenen Compact Handboek
  Theorie in boekvorm

  Startrekenen Compact Handboek

  Startrekenen Compact HandboekAlle theorie is gebundeld in een handboek. In het Startrekenen Compact Handboek vinden studenten alle theorie die zij nodig hebben om de opdrachten in het werkboek te maken. Via verwijzingen in het werkboek kunnen studenten relevante theorie snel opzoeken. Door de overzichtelijke indeling kunnen studenten ook op andere momenten in hun leerproces terugvallen op het handboek.

  Startrekenen Compact Online
  Online oefenen

  Startrekenen Compact Online

  Startrekenen Compact OnlineMet Startrekenen Compact Online kunnen studenten extra oefenen met de rekenvaardigheden uit het werkboek. Ook biedt het oefenmateriaal in dit online oefenprogramma studenten de mogelijkheid achterstanden op specifieke rekenvaardigheden weg te werken.

  Examencoach
  Online examentrainer rekenen

  Examencoach

  Examencoach rekenenExamencoach rekenen biedt studenten na het doorwerken van het werkboek extra oefening met examenvaardigheden. De vraagstelling, het niveau en de opmaak van Examencoach Rekenen zijn volledig afgestemd op het centrale rekenexamen. Na afloop van de oefenexamens heeft de docent direct inzicht in hoe goed elke vraag is gemaakt.
  Lees meer

  Rekenniveautest
  Methodeonafhankelijke online test

  Rekenniveautest

  RekenniveautestDe Rekenniveautest (RNT) is een methodeonafhankelijke online test om het rekenniveau van de student of leerling vast te stellen. De RNT kan als nulmeting en als voortgangsinstrument worden ingezet. Het resultaat is een score per rekendomein.
  Lees meer