Combipakket Startrekenen Compact 2F WL12

Combipakket Startrekenen Compact 2F WL12

Vak Rekenen
Doelgroep mbo
Niveau 2F
ISBN 978-94-63261-364
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Compacte methode rekenen voor BBL en verkorte trajecten

Dit Combipakket Startrekenen Compact 2F WL12 bestaat uit:

  • een overzichtelijk werkboek op 2F-niveau;
  • een licentie van 12 maanden voor het digitale oefen- en toetsprogramma Startrekenen Compact Online.

Startrekenen maakt effectief leren mogelijk bij weinig contacturen. In nakijkopdrachten reflecteren studenten op hun werk en formuleren zij zelfstandig vervolgstappen. Hierdoor kunnen studenten de methode grotendeels zelfstandig doorwerken, zodat de schaarse tijd met de docent optimaal kan worden benut.

Om uw studenten snel vertrouwd te maken met het niveau op een rekenexamen, zijn in het werkboek vaardigheden uit alle rekendomeinen geïntegreerd. De theorie is apart gebundeld in een overzichtelijk handboek. Zo kunnen uw studenten zelf kiezen of zij de theorie wel of niet lezen, voordat zij de oefeningen maken.

Startrekenen Compact 2F Werkboek

Het Startrekenen Compact Werkboek 2F biedt afwisselende opdrachten waarin studenten oefenen met het toepassen van rekenen in functionele context. Het werkboek is ingedeeld in drie fases:

  • Fase 1 bevat tien taken waarin de rekenvaardigheden uit de verschillende domeinen worden geoefend, eerst apart en daarna gecombineerd.
  • Fase 2 besteedt extra aandacht aan examenvaardigheden, zoals rekenvaardigheden herkennen, veelgemaakte fouten voorkomen en omgaan met tijdsdruk.
  • Fase 3 bestaat uit twee volwaardige oefenexamens die de rekenvaardigheden uit het referentiekader op eindniveau toetsen.

Opbouw van een taak

Een taak in fase 1 van het werkboek van Startrekenen Compact bestaat uit drie onderdelen:

  • In de verkenningsopdrachten wordt voorkennis over drie rekenvaardigheden geactiveerd.
  • In de oefenopdrachten oefenen studenten elk van de drie rekenvaardigheden apart. Door middel van leestips worden zij verwezen naar relevante theorie in het handboek.
  • De combinatieopdrachten combineren de geoefende rekenvaardigheden in complexe contexten. Centraal in de combinatieopdrachten staat het oplossen van complexe opdrachten met behulp van een stappenplan gebaseerd op het drieslagmodel rekenen.

Zelfreflectie

Elk onderdeel van een taak in het werkboek wordt afgesloten met een nakijkopdracht. Studenten kijken wat zij goed en fout hebben gedaan en bedenken hoe zij hun rekenvaardigheden kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door theorie te lezen, online te oefenen of hulp te vragen. Zo is nakijken een moment van zelfreflectie dat studenten verder helpt in hun leerproces.

Theorie in het handboek

Het Startrekenen Compact Handboek is een essentieel onderdeel van de methode Startrekenen Compact. In het werkboek wordt bij elke opdracht verwezen naar theorie in het handboek. Als uw school ervoor kiest om studenten alleen een werkboek met licentie te laten aanschaffen, dan raden wij u aan om als school daarnaast klassensets van de handboeken bestellen. Op die manier kunnen studenten in de klas alsnog een beroep doen op de theorie in het handboek. Uiteraard zijn studenten ook vrij om voor zichzelf een handboek aan te schaffen.

Startrekenen Compact Online

Inbegrepen bij Startrekenen Compact zijn licenties voor Startrekenen Compact Online en Examencoach rekenen. Met Startrekenen Compact Online kunnen studenten extra oefenen met de rekenvaardigheden uit het werkboek. Ook biedt het oefenmateriaal in dit online oefenprogramma studenten de mogelijkheid achterstanden op specifieke rekenvaardigheden weg te werken. Examencoach rekenen biedt studenten na het doorwerken van het werkboek extra oefening met examenvaardigheden. Dit combipakket bevat een licentie voor 12 maanden.