Startrekenen Compact 3F | Startpakket

Startrekenen Compact 3F | Startpakket

Vak Rekenen
Doelgroep mbo
Niveau 3F
ISBN 978-94-63263-337
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Startrekenen Compact 3F is een methode rekenen speciaal voor studenten die een BBL-opleiding of verkort traject volgen. De methode stelt je in staat om mbo-studenten in weinig lesuren voor te bereiden op het rekenexamen.

Het startpakket Startrekenen Compact 3F bestaat uit:

  Startrekenen Compact Werkboek 3F
  De volledige lesmethode

  Startrekenen Compact Werkboek 3F

  Het Startrekenen Compact Werkboek 3F biedt afwisselende opdrachten waarin studenten oefenen met het toepassen van rekenen in functionele context. Het werkboek is ingedeeld in drie fases:

  • In Fase 1 oefenen studenten gericht alle rekenvaardigheden op 3F-niveau. Studenten maken telkens eerst een basistaak en daarna een verdiepingstaak, waarin wordt geoefend met drie verschillende rekenvaardigheden.
  • Fase 2 besteedt extra aandacht aan examenvaardigheden, zoals berekeningen opschrijven op kladpapier, veelgemaakte fouten voorkomen en omgaan met tijdsdruk.
  • Fase 3 bestaat uit twee volwaardige oefenexamens die de rekenvaardigheden uit het referentiekader op eindniveau toetsen.
  Startrekenen Compact 3F werkboek

   Zelfreflectie

   Na het maken van de eerste twee combinatieopdrachten maken studenten een nakijkopdracht waarin zij voor zichzelf aandachtspunten opschrijven bij het uitvoeren van complexe rekenopdrachten. Tijdens het oplossen van de derde combinatieopdracht kunnen studenten rekening houden met deze aandachtspunten. Zo is nakijken een moment van zelfreflectie dat studenten verder helpt in hun leerproces.

   Startrekenen Compact Handboek
   Theorie in boekvorm

   Startrekenen Compact Handboek

   Startrekenen Compact HandboekAlle theorie is gebundeld in een handboek. In het Startrekenen Compact Handboek vinden studenten alle theorie die zij nodig hebben om de opdrachten in het werkboek te maken. Via verwijzingen in het werkboek kunnen studenten relevante theorie snel opzoeken. Door de overzichtelijke indeling kunnen studenten ook op andere momenten in hun leerproces terugvallen op het handboek.

   Startrekenen Compact Online
   Online oefenen

   Startrekenen Compact Online

   Startrekenen Compact OnlineMet Startrekenen Compact Online kunnen studenten extra oefenen met de rekenvaardigheden uit het werkboek. Ook biedt het oefenmateriaal in dit online oefenprogramma studenten de mogelijkheid achterstanden op specifieke rekenvaardigheden weg te werken.

   Examencoach
   Online examentrainer rekenen

   Examencoach

   Examencoach rekenenExamencoach rekenen biedt studenten na het doorwerken van het werkboek extra oefening met examenvaardigheden. De vraagstelling, het niveau en de opmaak van Examencoach Rekenen zijn volledig afgestemd op het centrale rekenexamen. Na afloop van de oefenexamens heeft de docent direct inzicht in hoe goed elke vraag is gemaakt.
   Lees meer

   Rekenniveautest
   Methodeonafhankelijke online test

   Rekenniveautest

   RekenniveautestDe Rekenniveautest (RNT) is een methodeonafhankelijke online test om het rekenniveau van de student of leerling vast te stellen. De RNT kan als nulmeting en als voortgangsinstrument worden ingezet. Het resultaat is een score per rekendomein.
   Lees meer