Startrekenen Compact 3F | Startpakket

Startrekenen Compact 3F | Startpakket

Vak Rekenen
Doelgroep mbo
Niveau 3F
ISBN 978-94-63263-337
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Compacte methode rekenen voor BBL en verkorte trajecten

Startrekenen Compact is een methode rekenen speciaal voor studenten die een BBL-opleiding of verkort traject volgen. De methode stelt u in staat om mbo-studenten in weinig lesuren voor te bereiden op het rekenexamen. Startrekenen maakt effectief leren mogelijk bij weinig contacturen. In nakijkopdrachten reflecteren studenten op hun werk en formuleren zij zelfstandig vervolgstappen. Hierdoor kunnen studenten de methode grotendeels zelfstandig doorwerken, zodat de schaarse tijd met de docent optimaal kan worden benut. Om uw studenten snel vertrouwd te maken met het niveau op een rekenexamen, zijn in het werkboek vaardigheden uit alle rekendomeinen geïntegreerd. De theorie is apart gebundeld in een overzichtelijk handboek. Zo kunnen uw studenten zelf kiezen of zij de theorie wel of niet lezen, voordat zij de oefeningen maken.

Het startpakket Startrekenen Compact 3F bestaat uit:

 • een overzichtelijk werkboek op 3F-niveau;
 • een helder naslagwerk in de vorm van een handboek;
 • een licentie van 12 maanden voor het digitale oefen- en toetsprogramma Startrekenen Compact Online, inclusief Examencoach rekenen, Startrekenen 3D, Startrekenen VR en RNT.

Startrekenen Compact 3F Werkboek

Het Startrekenen Compact Werkboek 3F biedt afwisselende opdrachten waarin studenten oefenen met het toepassen van rekenen in functionele context. Het werkboek is ingedeeld in drie fases:

 • In Fase 1 oefenen studenten gericht alle rekenvaardigheden op 3F-niveau. Studenten maken telkens eerst een basistaak en daarna een verdiepingstaak, waarin wordt geoefend met drie verschillende rekenvaardigheden.
 • Fase 2 besteedt extra aandacht aan examenvaardigheden, zoals berekeningen opschrijven op kladpapier, veelgemaakte fouten voorkomen en omgaan met tijdsdruk.
 • Fase 3 bestaat uit twee volwaardige oefenexamens die de rekenvaardigheden uit het referentiekader op eindniveau toetsen.

  Zelfreflectie

  Na het maken van de eerste twee combinatieopdrachten maken studenten een nakijkopdracht waarin zij voor zichzelf aandachtspunten opschrijven bij het uitvoeren van complexe rekenopdrachten. Tijdens het oplossen van de derde combinatieopdracht kunnen studenten rekening houden met deze aandachtspunten. Zo is nakijken een moment van zelfreflectie dat studenten verder helpt in hun leerproces.

  Handboek

  Het Startrekenen Compact Handboek is ingedeeld als overzichtelijk naslagwerk voor de vier rekendomeinen Getallen, Verhoudingen, Meten & meetkunde en Verbanden. Via verwijzingen in het werkboek kunnen studenten relevante theorie snel opzoeken in het handboek. Het handboek is te gebruiken bij zowel het 2F- als het 3F-werkboek.

  Startrekenen Compact Online

  Inbegrepen bij Startrekenen Compact zijn licenties voor Startrekenen Compact Online en Examencoach rekenen. Met Startrekenen Compact Online kunnen studenten extra oefenen met de rekenvaardigheden uit het werkboek. Ook biedt het oefenmateriaal in dit online oefenprogramma studenten de mogelijkheid achterstanden op specifieke rekenvaardigheden weg te werken. Examencoach rekenen biedt studenten na het doorwerken van het werkboek extra oefening met examenvaardigheden.