Startrekenen VR

Rekenen

,

Startrekenen

,

Startrekenen VR

|

entreeopleidingen, mbo, vo, vso

Startrekenen VR

Vak Rekenen
Doelgroep entreeopleidingen, mbo, vo, vso
Niveau 1F, 2F, 3F
Opmerking Startrekenen VR is verkrijgbaar in een combinatielicentie met Startrekenen 3D. Startrekenen VR en Startrekenen 3D zijn daarnaast gratis beschikbaar bij een licentie voor Startrekenen Online.

 6,00

Meer informatie

Digitaal lesmateriaal kunt u bestellen via uw docentenaccount op Studiemeter.

Download in de Play Store (Android) Download in de App Store (iOS)

Startrekenen VR heeft een Comenius Zegel 2017 gewonnen. Het Comenius Zegel wordt internationaal gezien als een keurmerk voor educatieve software en interactieve media.

 

Sommige rekenkundige onderwerpen zijn lastig te begrijpen vanuit een boek of instructievideo. Met name het domein Meten en meetkunde bevat onderwerpen die duidelijker worden als je ze ervaart. Denk aan het inschatten van lengtes en hoogtes, het volgen van een routebeschrijving en kaartlezen. In de app Startrekenen VR komen deze onderwerpen aan bod. De app is op iedere nieuwe smartphone te downloaden. Daarna heb je alleen maar een VR-bril nodig om de games te kunnen spelen. De meest simpele kartonnen bril is al voldoende.

De app is op verschillende niveaus in te zetten, maar met name geschikt voor 2F. Met Startrekenen VR zullen leerlingen meer leren, meer plezier hebben en langer onthouden wat ze hebben geleerd. Docenten kunnen Startrekenen VR als uitdagende werkvorm inzetten om te variëren tijdens de les. Daarnaast kan de app ook worden ingezet buiten de lesuren om, zonder begeleiding van een docent, thuis of op school.

Verschillende VR rekengames

Startrekenen VR bevat verschillende games die elk een specifiek onderwerp behandelen:

  • In de game hoogte en lengte gaat de leerling op onderzoek uit rondom een gebouw om de hoogte of lengte ervan te bepalen. Er zijn informatiepunten en uitlegvideo’s beschikbaar om de leerling handvatten te bieden.
  • In de routegame is de leerling een pizzabezorger in een virtuele stad. Om pizza’s te bezorgen moet de leerling een routebeschrijving volgen waarin de windrichtingen en de begrippen links en rechts aan bod komen.

Er worden regelmatig nieuwe games toegevoegd.

Gratis bij Startrekenen Online

Startrekenen VR is verkrijgbaar in een combinatielicentie met Startrekenen 3D. Startrekenen VR en Startrekenen 3D zijn daarnaast gratis beschikbaar bij een licentie voor het digitale oefen- en toetsprogramma Startrekenen Online. Leerlingen zonder licentie voor Startrekenen VR of Startrekenen Online kunnen een beperkt aantal games in de app kosteloos spelen.

Scan deze code om naar de Play Store te gaan.

Scan deze code om naar de App Store te gaan.

Download in de App Store (iOS)

 

Download in de Play Store (Android)

 

Problemen met de app?
Bekijk de meestgestelde vragen