Startrekenen VR

Rekenen

,

Startrekenen

,

Startrekenen VR

|

entreeopleidingen, mbo, vo, vso

Startrekenen VR

Vak Rekenen
Doelgroep entreeopleidingen, mbo, vo, vso
Niveau 1F, 2F, 3F
ISBN 978-94-63260-619
Opmerking Startrekenen VR en de educatieve rekengame Startrekenen 3D zijn gratis beschikbaar bij een licentie voor Startrekenen Online.

 8,00

Meer informatie

Aan de slag met ons digitaal lesmateriaal? Bekijk hier de bestelopties:

Sommige rekenkundige onderwerpen zijn lastig te begrijpen vanuit een boek of instructievideo. Met name het domein Meten en meetkunde bevat onderwerpen die duidelijker worden als je ze ervaart. Denk aan het inschatten van lengtes en hoogtes, het volgen van een routebeschrijving en kaartlezen. In de app Startrekenen VR komen deze onderwerpen aan bod. De app is op iedere nieuwe smartphone te downloaden. Daarna heb je alleen maar een VR-bril nodig om de games te kunnen spelen. De meest simpele kartonnen bril is al voldoende.

Downloaden app


Afwisseling tijdens de rekenles

De app is op verschillende niveaus in te zetten, maar met name geschikt voor 2F. Met Startrekenen VR zullen studenten of leerlingen meer leren, meer plezier hebben en langer onthouden wat ze hebben geleerd. Docenten kunnen Startrekenen VR als uitdagende werkvorm inzetten om te variëren tijdens de les. Daarnaast kan de app ook worden ingezet buiten de lesuren om, zonder begeleiding van een docent, thuis of op school.

Elk onderwerp een eigen game

Startrekenen VR bevat verschillende games die elk een specifiek onderwerp behandelen:

  • In de game hoogte en lengte gaat de student of leerling op onderzoek uit rondom een gebouw om de hoogte of lengte ervan te bepalen. Er zijn informatiepunten en uitlegvideo’s beschikbaar om de student of leerling handvatten te bieden.
  • In de routegame is de student of leerling een pizzabezorger in een virtuele stad. Om pizza’s te bezorgen moet de student of leerling een routebeschrijving volgen waarin de windrichtingen en de begrippen links en rechts aan bod komen.

Er worden regelmatig nieuwe games toegevoegd.

Gratis bij Startrekenen Online

Startrekenen VR is verkrijgbaar in een combinatielicentie met Startrekenen 3D. Startrekenen VR en Startrekenen 3D zijn daarnaast gratis beschikbaar bij een licentie voor het digitale oefen- en toetsprogramma Startrekenen Online. Studenten of leerlingen zonder licentie voor Startrekenen VR of Startrekenen Online kunnen een beperkt aantal games in de app kosteloos spelen.

 


Startrekenen VR valt in de prijzen

Startrekenen VR heeft de Innovatie van het leren IPON Award VO 2018 gewonnen. De jury noemt de app ‘een uniek concept dat verder gaat dan het lesgeven in een boek of het bekijken van een instructiefilmpje’.

Startrekenen VR

Startrekenen VR heeft een Comenius Zegel 2017 gewonnen. Het Comenius Zegel wordt internationaal gezien als een keurmerk voor educatieve software en interactieve media.

 

Download in de Play Store (Android)

Scan deze code om naar de Play Store te gaan.

Download in de App Store (iOS)

Scan deze code om naar de App Store te gaan.

Problemen met de app? Bekijk de meestgestelde vragen