Starttaal 3F, leerwerkboek deel A

Starttaal 3F, leerwerkboek deel A

Vak Nederlands
Doelgroep mbo
Niveau 3F
ISBN 978-94-63260-183
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

In Starttaal 3F leerwerkboek deel A oefent de student met de taalvaardigheden lezen, luisteren, taalverzorging, schrijven, spreken en gesprekken voeren. De student past deze taalvaardigheden toe in een betekenisvolle en functionele context. Deel A biedt een cursorische aanpak binnen drie aansprekende thema’s:

  1. Sociale media
  2. Vrije tijd
  3. Lifestyle
  4. Werken

Elke paragraaf is op dezelfde manier opgebouwd: eerst theorie, dan een voorbeeld en daarna opdrachten. De student oefent stapsgewijs met de lesstof die nodig is om het vereiste 3F-niveau te bereiken. Als de student deel A succesvol heeft afgerond, kan hij starten met deel B.

Aanvullend lesmateriaal

Bij Starttaal is aanvullend lesmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, kijk- en luisterfragmenten, oefenexamens en werkbladen. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen hier een inlogcode voor Studiemeter aanvragen. Voor de leerlingen kunnen kosteloze accounts worden aangevraagd voor toegang tot kijk- en luisterfragmenten en werk- en scheurbladen.

Mbo-methode Nederlands

Starttaal is een vernieuwende methode Nederlands voor mbo-leerlingen die een beroepsopleidende leerweg volgen en aan het einde van hun opleiding examen op 2F- of 3F-niveau moeten doen. Starttaal combineert een cursorische aanpak met examentraining voor het centraal examen (CE) en de instellingsexamens (IE’s) Nederlands. Starttaal bestaat voor zowel 2F- als 3F-niveau uit twee leerwerkboeken.