VIA Handboek

VIA Handboek

Vak Nederlands
Doelgroep mbo
Niveau 1F, 2F, 3F, 4F
ISBN 978-94-90998-509
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Het VIA Handboek biedt alle theorie die de student nodig heeft op het gebied van Nederlands en communicatie. Het handboek richt zich op alle studenten in het mbo, in alle sectoren op niveau 2, 3 en 4. Tevens is het handboek geschikt voor studenten op Entreeopleidingen. Het handboek  fungeert als naslagwerk en gaat de hele opleiding mee.

Opbouw VIA Handboek

Het handboek is helder ingedeeld en de uitgebreide index maakt het mogelijk een specifiek onderwerp makkelijk terug te vinden. Het VIA Handboek bestaat uit zes overzichtelijke delen:

  1. Grammatica
  2. Spelling
  3. Stijl
  4. Spreken en gesprekken voeren
  5. Lezen
  6. Schrijven

In deel 1 tot en met 3 komt de basale taalvaardigheid aan bod. De student traint deze taalvaardigheid in ViaStarttaal Online. Deel 4 tot en met 6 behandelt de algemene vaardigheden. De student oefent deze vaardigheden in de VIA Werkboeken.

Toepassing

Binnen de methode zijn de VIA Werkboeken en ViaStarttaal Online leidend. Vanuit de VIA Werkboeken en vanuit de uitleg in ViaStarttaal Online wordt verwezen naar het VIA Handboek en niet andersom. Dit betekent dat de student het handboek heel gericht gebruikt en geen theorie tot zich hoeft te nemen die op dat moment niet relevant is. Het VIA Handboek haalt de onderwerpen die de Commissie Meijerink noemt duidelijk naar voren.

Aanvullend lesmateriaal

Bij de methode VIA is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, toetsen, een taalportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen hier een inlogcode voor Studiemeter aanvragen. Voor de studenten kunnen kosteloze accounts worden aangevraagd voor toegang tot kijk- en luisterfragmenten en oefeningen.