VIA Vervolg, leerwerkboek deel A

Nederlands

,

VIA Vervolg - 1F

|

entreeopleidingen, Iwoo, mbo, praktijkonderwijs, vso

VIA Vervolg, leerwerkboek deel A

Vak Nederlands
Doelgroep entreeopleidingen, Iwoo, mbo, praktijkonderwijs, vso
Niveau 1F
ISBN 978-94-91699-337
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Opmerking Alleen de set (deel A+B) is als docentenexemplaar te bestellen.
Wissen

VIA Vervolg dekt inhoudelijk alle descriptoren op 1F-niveau die in het referentiekader van de Commissie Meijerink zijn uitgewerkt voor de vaardigheden lezen, schrijven, luisteren, gesprekken voeren en spreken. De methode besteedt ook uitgebreid aandacht aan de onderdelen taalverzorging en taalbeschouwing. Daarnaast biedt de methode ten opzichte van VIA Vooraf per thema twee nieuwe hoofdstukken aan: fictie en vaardigheden.

Leerwerkboeken

De lesstof in VIA Vervolg is verdeeld over twee leerwerkboeken. Elk leerwerkboek VIA Vervolg deel A bestaat uit drie aansprekende thema’s:

Thema 1: Sport
Thema 2: Eten & drinken
Thema 3: Planten & dieren
Wat heb je geleerd?

Elk thema bestaat uit zeven hoofdstukken die steeds in deze volgorde terugkomen, en wordt afgesloten met een zelftest:

  • Belangrijke woorden
  • Spelling & grammatica
  • Lezen
  • Schrijven
  • Spreken, gesprekken voeren & luisteren
  • Fictie
  • Beroepsvaardigheden.

Aanvullend lesmateriaal

Bij de methode VIA is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder een uitgebreide docentenhandleiding met antwoorden en didactische tips, papieren toetsen bij elk thema, kijk- en luisterfragmenten bij elk thema, aftekenkaarten bij elk thema en portfoliobladen voor leerlingen om bewijsstukken te organiseren. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen hier een inlogcode voor Studiemeter aanvragen. Voor de leerlingen kunnen kosteloze accounts worden aangevraagd voor toegang tot kijk- en luisterfragmenten en oefeningen.

VIA Vervolg Online

Naast het leerwerkboek VIA Vervolg kunnen leerlingen zelfstandig oefenen in VIA Vervolg Online. De structuur en het niveau sluiten aan bij de leerwerkboeken. Alle onderwerpen kunnen in VIA Vervolg Online ook digitaal getoetst worden. Lees meer over het digitale oefen- en toetsprogramma en schaf deze extra aan naast de leerwerkboeken.