Wartime Stories, licentie voor 12 maanden

Wartime Stories, licentie voor 12 maanden

Vak Geschiedenis / Mens & Maatschappij
Doelgroep vo
Niveau havo, vmbo, vwo
ISBN 978-94-91699-801

 5,40

Meer informatie

Aan de slag met ons digitaal lesmateriaal? Bekijk hier de bestelopties:

Educatieve game voor geschiedenis in het voortgezet onderwijs

Wartime Stories is een uniek project voor het vak geschiedenis in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Wartime Stories bestaat uit een spannende educatieve game en een uitgebreid digitaal lespakket. In de game kruipt de leerling in de huid van een journalist en gaat op onderzoek uit naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Verborgen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

De game bestaat uit drie levels. In elk level onderzoekt de leerling het verhaal van een persoon die de Tweede Wereldoorlog van dichtbij heeft meegemaakt. De leerling gaat zo actief aan de slag met het thema de Tweede Wereldoorlog. De informatie in de game is gebaseerd op origineel materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, zoals foto’s, video’s en audio-fragmenten. De les wordt afgesloten met een eindopdracht.

Levels

  • Welke gevaren liepen verzetsmensen?
  • Wat deed een NSB’er aan het oostfront?
  • Hoe verliep de oorlog in Nederlands-Indië?

Thema’s

  • Deel 1 Bezetting en verzet in Nederland
  • Deel 2 Oorlog aan het Oostfront
  • Deel 3 De Tweede Wereldoorlog in Azië

 

Lespakket

Bij de game is een uitgebreid digitaal lespakket ontwikkeld. Dit lespakket biedt extra verdieping over de Tweede Wereldoorlog in de vorm van infographics, krantenartikelen en informatiekaders. Leerlingen maken daarbij zelfstandig opdrachten. In het lespakket wordt aandacht besteed aan het mondiale karakter van de Tweede Wereldoorlog. Er is een apart lespakket beschikbaar voor vmbo-leerlingen en voor havo/vwo-leerlingen.

 

 

Probeer Wartime Stories uit