Nieuw: de Nieuwsrubriek

Nieuw: de Nieuwsrubriek

Geplaatst op: 13-09-2016

Vanaf vandaag is de Nieuwsrubriek beschikbaar! De Nieuwsrubriek biedt de mogelijkheid om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken en leerlingen te laten nadenken over wat er in de wereld gebeurt.

De Nieuwsrubriek bestaat uit drie onderdelen:

  • De nieuwstest: een wekelijkse test met vragen over nieuwsfeiten en achtergronden.
  • De poll van de week: een poll waarin iedere week een stelling, dilemma of vraag over een actueel onderwerp centraal staat. Als de leerlingen de poll hebben ingevuld, kunnen zij de uitslag van hun klas vergelijken met die van de school en de landelijke uitkomst.
  • De nieuwsles: een lesbrief met een docenteninstructie en werkblad(en) voor de leerlingen over een onderwerp dat langere tijd veel in het nieuws is. Ongeveer twee keer per jaar verschijnt er een nieuwsles. De eerste nieuwsles gaat over de vluchtelingencrisis en is reeds beschikbaar. Binnenkort verschijnt de tweede nieuwsles over de Amerikaanse verkiezingen.

De Nieuwsrubriek is onderdeel van de methodesite Studiemeter en is toegankelijk voor gebruikers van Schokland (3.0) Online en Kies Online. De Nieuwsrubriek vervangt de actualiteitenrubriek van Schokland 3.0 Online en Kies Online.

Heeft u vragen over de Nieuwsrubriek? Mail dan naar burgerschap@uitgeverij-deviant.nl.