Nieuws – rekenen

Nieuws – rekenen

Lees hier het laatste nieuws over onze methodes rekenen. Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.


Educatieve rekenapp Startrekenen VR wint IPON Award 2018

8-02-2018

De educatieve rekenapp Startrekenen VR van Uitgeverij Deviant heeft 7 februari 2018 tijdens de IPON de Innovatie van het leren IPON Award VO 2018 gewonnen. De jury noemt de app ‘een uniek concept dat verder gaat dan het lesgeven in een boek of het bekijken van een instructiefilmpje’.
Meer informatie


Startrekenen Compact: nieuwe rekenmethode voor BBL en verkorte trajecten

02-02-2018

Uitgeverij Deviant ontwikkelt Startrekenen Compact: een nieuwe rekenmethode speciaal voor leerlingen die een BBL-opleiding of verkort traject volgen. De methode stelt mbo-leerlingen in staat om zich met weinig lesuren voor te bereiden op het rekenexamen. Startrekenen Compact bestaat uit een overzichtelijke werkboeken op 2F- en 3F-niveau en een helder naslagwerk in de vorm van een handboek. De methode heeft een volwassen uitstraling en kan grotendeels zelfstandig worden doorgewerkt.
Meer informatie   –   Kennismakingspakket aanvragen


Trainingsexamens 2F en 3F in nieuwe vorm verschenen

02-02-2018

De Trainingsexamens zijn in een nieuwe handzame vorm verschenen. De vernieuwde bundels voor 2F en 3F bevatten vijf verschillende oefenexamens en de bijbehorende antwoorden en uitwerkingen, zodat leerlingen zelfstandig met de examens kunnen oefenen. De Trainingsexamens bereiden leerlingen gericht voor op het examen. Tot april 2019 geldt een actieprijs van € 12,00 in plaats van € 14,00 per bundel.
Meer informatie   –   Proefkatern aanvragen


Doe inspiratie op tijdens onze rekenwebinars

01-12-2017

Dit schooljaar organiseren wij diverse webinars waaraan u kosteloos kunt deelnemen
• Modelen in de rekenles, 6 maart 2018   Meer informatie
• De rol van taal in de rekenles, 15 maart 2018   Meer informatie
• Effectieve feedback in de rekenles, 10 april 2018   Meer informatie


Docentenhandleiding Rekentwist uitgebreid

26-09-2017

De docentenhandleiding van het kaartspel Rekentwist is uitgebreid met een handleiding per kaart. Hierin staat bij elke kaart:
• een omschrijving van het dilemma;
• vragen die u aan leerlingen kunt stellen om het dilemma van verschillende kanten te bekijken;
• voorbeelden van berekeningen die leerlingen kunnen maken om hun keuze te onderbouwen.
Meer informatie


Passende perspectieven bij Startrekenen Vooraf

06-09-2017

Binnenkort verschijnt bij Startrekenen Vooraf een document waarin de leerdoelen bij de methode zijn gekoppeld aan de leerroutes uit het document ‘Passende perspectieven praktijkonderwijs’ van het SLO. Aan de hand van dit document kunt u eenvoudig keuzes maken in het aan te bieden lesmateriaal per leerroute.
Meer informatie


Nieuwe games Startrekenen VR op komst

25-08-2017

De virtual reality-app Startrekenen VR wordt uitgebreid met twee nieuwe games. In één game moeten leerlingen de weg vinden met behulp van een routebeschrijving. Deze game verschijnt in september. De andere game is gericht op kijklijnen en verschijnt in de loop van het schooljaar.
Meer informatie over Startrekenen VR


Promotievideo Startrekenen VR

14-07-2017

Heeft u Startrekenen VR al uitgeprobeerd? In deze virtual reality-app ervaren leerlingen onderwerpen uit het domein Meten & meetkunde, zoals hoogte en lengte. Bekijk de promotievideo hieronder:


Nieuwe instructievideo’s bij Startrekenen

03-07-2017

Aan Startrekenen Online worden regelmatig nieuwe uitlegvideo’s toegevoegd. In deze video’s krijgen leerlingen stapsgewijze uitleg over onderwerpen uit de leerwerkboeken en Startrekenen Online. De uitlegvideo’s zijn in Startrekenen Online beschikbaar bij de oefeningen waarbij ze van toepassing zijn. Het overzicht van alle video’s staat bij de Links & downloads van Startrekenen Online en van Startrekenen Leerwerkboeken.

Vorige week zijn er vijf nieuwe video’s verschenen:

Startrekenen Vooraf

  • Omtrek en oppervlakte
  • Afmeten in een maatbeker
  • Plattegrond tekenen
  • Tabel aflezen

Startrekenen 1F en 2F

  • Wat is schaal?

Startrekenen VR genomineerd voor Comenius EduMedia Award 2017

07-06-2017

De educatieve virtual reality-app Startrekenen VR is kanshebbers voor de prestigieuze Comenius EduMedia Medaille 2017. Deze internationale onderscheiding wordt toegekend aan multimediale onderwijsproducten met een grote didactische waarde. De inzet van virtual reality helpt leerlingen bij het visualiseren van lastige onderwerpen en draagt zo bij aan effectiever onderwijs.
Meer informatie


Zomerschool rekenen: zelfvertrouwen en plezier als basis voor rekensucces

22-05-2017

Van plan een zomerschool rekenen op te zetten? Het leerwerkboek Zomerschool rekenen biedt de basis voor een opfris- en bijspijkerprogramma waarmee leerlingen hun rekenvaardigheden oefenen en hun plezier en zelfvertrouwen in het rekenen vergroten. Om u in de gelegenheid te stellen om tegen lage kosten een eigen zomerschool op te zetten, bieden we Zomerschoollicenties aan. Voor € 5,00 krijgen leerlingen toegang tot Startrekenen Online en een sessie van de RNT.
Meer informatie


Startrekenen VR beschikbaar voor iOS

24-03-2017

Met de app Startrekenen VR kunnen de onderwerpen uit het domein Meten en meetkunde ook worden geoefend in virtual reality. De game ‘Lengte en hoogte’ is nu beschikbaar. Hierin kan het schatten van maten en afstanden worden geoefend in spectaculaire 3D-opnames. In de loop van 2017 komen er meer games in Startrekenen VR met andere onderwerpen.
Meer informatie en downloaden


Startrekenen Vooraf Online is compleet

03-02-2017

Startrekenen Online is uitgebreid met hoofdstuk 16 van Startrekenen Vooraf (oranje leerwerkboeken). Hoofdstuk 16 is het laatste hoofdstuk van Startrekenen Vooraf. Daarmee is dit niveau van Startrekenen Online compleet.

De hoofdstuktoetsen en werkbladen van hoofdstuk 16 zijn toegevoegd aan de links en downloads van Startrekenen Vooraf (oranje leerwerkboeken). Alle hoofdstuktoetsen en werkbladen van Startrekenen Vooraf zijn nu beschikbaar.

In de loop van dit schooljaar volgen nog de boektoets over Startrekenen Vooraf deel B en de docentenhandleidingen bij hoofdstuk 13 tot en met 16.
Meer informatie over Startrekenen Vooraf


Nieuw: proefexamen 2A in Examencoach rekenen

03-02-2017

Examencoach rekenen bevat nu naast twee oefenexamens ook een proefexamen op 2A-niveau. Hiermee kunnen leerlingen ook met tijdslimiet trainen voor het rekenexamen op 2A-niveau. Examencoach rekenen is gratis bij een licentie voor Startrekenen Online en is ook los te bestellen.
Meer informatie over Examencoach   –   Meer informatie over het 2A-niveau


Deel 3 van Startrekenen 3D is uit

02-02-2017

Deel 3 van de educatieve rekengame Startrekenen 3D is uit. Deel 3 bevat nog meer interactieve opdrachten; plaats dieren in het juiste verblijf in de dierentuin, bak hamburgers en vaar een boot de haven in met een routebeschrijving. Nieuw zijn hints die de leerling wijzen op de vaardigheden en strategieën die nodig zijn om de vraag op te lossen. Zo worden de leerlingen op het juiste pad gezet om zelf de vraag goed te kunnen beantwoorden. Startrekenen 3D is gratis bij een licentie voor Startrekenen Online.
Meer informatie


Stappenplannen contextopdrachten Vooraf en 2F-3F

24-01-2017

De stappenplannen kunnen worden gebruikt bij het oplossen van contextopdrachten. Er is een stappenplan voor het niveau Vooraf – Op weg naar 1F en een stappenplan voor de niveaus 2F en 3F. Het stappenplan voor 2F en 3F is gebaseerd op de cyclus voor het aanpakken van rekenproblemen uit de Syllabus rekenen.

U vindt de stappenplannen in Studiemeter bij de Links en downloads van Startrekenen.


Startrekenen VR beschikbaar voor Android

20-01-2017

Met de app Startrekenen VR kunnen de onderwerpen uit het domein Meten en meetkunde ook worden geoefend in virtual reality. De game ‘Lengte en hoogte’ is nu beschikbaar. Hierin kan het schatten van maten en afstanden worden geoefend in spectaculaire 3D-opnames. In de loop van 2017 komen er meer games in Startrekenen VR met andere onderwerpen.
Meer informatie en downloaden


Spelenderwijs rekenvaardigheid oefenen met Cijferstorm en Rekenduo

12-12-2016

Leerlingen gemotiveerd krijgen voor het vak rekenen? Uitdagende en afwisselende werkvormen kunnen daarbij goed helpen. De rekenspellen Cijferstorm en Rekenduo zijn hier mooie voorbeelden van. De spellen zijn ontwikkeld door rekendocenten Mark Oppelaar en Hans de Zeeuw van Rekenteam. Tijdens het spelen van de spellen passen de leerlingen spelenderwijs hun rekenvaardigheid toe en raken ze gemotiveerd om met rekenen aan de slag te gaan.
Meer informatie


Op zoek naar inspiratie voor een afwisselende les? Maak kennis met ons workshopaanbod

23-11-2016

Kent u onze rekenmethodes nog helemaal niet en wilt u weten wat we te bieden hebben? Of werkt u al met onze rekenmethodes en bent u op zoek naar verdieping van het rekenonderwijs of professionalisering van docenten? Nodig ons uit voor een workshop op uw school met uw collega’s. Wij verzorgen workshops op maat, afgestemd op uw specifieke wensen en vragen.
Meer informatie


Vernieuwde Rekenniveautest

18-8-2016

Per 29 augustus is een herziene versie van de Rekenniveautest (RNT) beschikbaar. Er is een volledig nieuwe vragenset geschreven waardoor de nieuwe RNT meer aansluit bij de huidige interpretatie van het referentiekader en bij de belevingswereld van de leerling. De huidige versie van de RNT blijft gewoon naast de nieuwe versie beschikbaar, zodat u de test komend schooljaar als voortgangsmeting kunt inzetten.
Meer informatie


Rekenniveau 2A: handleidingen, oefenmateriaal en oefenexamens

31-07-2016

Om uw leerlingen goed voor te bereiden op een rekenexamen 2A, biedt Uitgeverij Deviant:

  • handleidingen 2A bij de leerwerkboeken Startrekenen 2F vo en Startrekenen 2F mbo;
  • 2A-niveaus in Startrekenen Online;
  • oefenexamens en een proefexamen 2A in Examencoach rekenen.

Meer informatie