Nieuws & achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Nieuws & achtergronden

vrijdag, 19 februari, 2021

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

24-01-2022

Gebruik deze les om met je studenten in gesprek te gaan over de misstanden bij The Voice: wat is er gebeurd, welke reacties roepen de verhalen bij je studenten op en wat is het gevaar van ‘victim blaming’?

vreemdetalenkennis
19-01-2022

Een gedegen kennis van vreemde talen is een vereiste als je in de hospitalitysector gaat werken. Dat zegt Rob Spiekerman, General Manager bij InterContinental Hotels Group. Niet alleen draagt deze kennis in hoge mate bij aan je interpersoonlijke vaardigheden, ook creëer je er kansen voor jezelf mee. Hoe je een sterk fundament van vreemdetalenkennis legt? Met praktijkgerichte lesmethodes.

17-01-2022

In deze #Trendingles verkennen je studenten het nieuwe kabinet en schrijven ze een mail aan de minister of staatssecretaris over een onderwerp of probleem dat volgens hen écht de aandacht verdient.

lob mbo
05-01-2022

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) krijgt in het mbo nog niet altijd de aandacht die het verdient. Want hoewel studenten op het mbo vooral een vak leren, is het ook van belang dat zij in bredere zin worden klaargestoomd voor de toekomstige arbeidsmarkt. LOB speelt hier een cruciale rol in. Uitgeverij Deviant biedt met Focus een toegankelijke en afwisselende lesmethode om effectief invulling te geven aan LOB.

leerling werkt met startrekenen online vo
21-12-2021

Om je ook de komende tijd weer te ondersteunen bij je online lessen, hebben we op een rijtje gezet welke hulp wij bieden voor het werken met ons lesmateriaal in jouw online lessen. Ook hebben we een aantal lestips voor je verzameld, zodat je je klas kunt verrassen zonder er zelf veel extra tijd in te moeten stoppen.

Trending frauduleuze QR-codes
07-12-2021

Sinds november moet je op steeds meer plekken een coronatoegangsbewijs laten zien in de vorm van een QR-code. Met het ingaan van deze regel, hebben experts de vraag naar frauduleuze QR-codes zien stijgen. Waarschijnlijk zijn er steeds meer ongevaccineerden op zoek naar een QR-code, zodat ze niet elke keer hoeven te testen voordat ze op pad gaan. Het kopen van frauduleuze QR-codes is echter niet zonder risico. Bespreek dit onderwerp met je studenten aan de hand van onze gratis lestips.

Trending 27 rellen bij protesten coronamaatregelen en 2G
23-11-2021

Het protest in Rotterdam tegen de coronamaatregelen is afgelopen vrijdag uit de hand gelopen. De demonstratie had vreedzaam moeten verlopen, maar naast vreedzame demonstranten kwamen er relschoppers op het protest af, die vuurwerk afstaken en de politie bekogelden. De politie heeft tientallen arrestaties verricht en heeft relschoppers beschoten. Ook in andere steden in Nederland was het dit weekend onrustig. Ga hierover in gesprek met je studenten aan de hand van onze lestips.

startrekenen mbo - nieuwe rekeneisen
16-11-2021

Volgend schooljaar is het zover: de nieuwe rekeneisen voor het mbo gaan in. Vanaf 1 augustus 2022 moet het rekenonderwijs hierop zijn ingericht en nieuwe, gemoderniseerde rekenmethodes kunnen ervoor zorgen dat het rekenonderwijs op het mbo weer aansluit bij de belevingswereld van de studenten.

08-11-2021

Van 31 oktober tot 12 november was in Glasgow een internationale top over het klimaat. Doel van de top: afspraken maken over het tegengaan van de opwarming van de aarde. Op de eerste dag van de top hielden de aanwezige staatshoofden en regeringsleiders toespraken, waarin zij hun zorgen en ideeën deelden. Maar is er ook voldoende ruimte voor de stem van jongeren? Wat zijn de gevolgen van de opwarming van de aarde voor de toekomst van jongeren? Bespreek het in de les aan de hand van de gratis lesbrief.

compacte mbo-methodes
01-11-2021

Steeds meer mbo-studenten kozen de afgelopen jaren voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Een ontwikkeling die binnen de onderwijswereld voor uitdagingen zorgt. Want hoe leer je studenten hetzelfde in kortere tijd, waarbij ook nog de nadruk moet liggen op het werkende leven? En die ‘kortere tijd’ gaat niet enkel op voor BBL’ers. Want ook veel studenten die een beroepsopleidende leerweg (BOL) volgen, moeten vaak met te weinig tijd toewerken naar het examen. Onze oplossing: compacte varianten van reguliere lesmethodes, toegespitst op studenten met minder onderwijstijd.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353