Nieuws & achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Nieuws & achtergronden

vrijdag, 19 februari, 2021

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Marlies Peeters Burgerschap Compact
28-10-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Marlies Peeters, een van de gezichten achter Burgerschap Compact, onze eerste volledig digitale methode burgerschap.

Trending 25 Hooligangeweld
25-10-2021

De nieuwsmedia staan er vol mee: het ene na het andere hooligan-incident. De start van het voetbalseizoen gaat namelijk gepaard met een alarmerende piek in hooligangeweld. Wat is hooligangeweld en hoe ga je het geweld tegen? Ga hierover in gesprek met je studenten aan de hand van onze gratis lestips.

14-10-2021

Vanaf 1 november 2021 zijn we telefonisch bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur. Je kunt ons als vanouds bereiken op telefoonnummer 033-465 05 60.

Trending 24 Alles voor jullie
05-10-2021

In het kader van de Nationale Onderwijsweek een #Trendingles aan de hand van het onlangs verschenen boek Alles voor jullie van Amin Asad, Docent van het Jaar 2021. In dit boek vertelt hij zijn levensverhaal als zoon van Iraakse vluchtelingen én neemt hij je mee zijn klaslokaal in. Hij vertelt hoe hij verbinding maakt met zijn studenten. In deze gratis #Trendingles luister je naar fragmenten uit dit boek, ga je in de klas in gesprek over verbinding en nodig je je studenten uit om op creatieve wijze te beschrijven of uit te beelden wat verbinding voor hen betekent.

Jan van Daalen Startrekenen MBO
28-09-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Jan van Daalen, een van de gezichten achter Startrekenen MBO – nieuwe rekeneisen, onze allernieuwste methode rekenen voor het mbo.

Alles voor jullie bij ROC Midden Nederland
22-09-2021

Meer dan 140 exemplaren van Alles voor jullie lagen dinsdagmiddag klaar in het kleurrijke zaaltje van het Business & Administration College in Utrecht. De businessschool van ROC Midden Nederland deed, op initiatief van directeur Henk Schotpoort, elke docent een boek cadeau. Schotpoort ziet het boek als hulpstuk voor docenten en voor zijn school om op zoek te gaan naar verbinding: ‘Ik draag dit boek in mijn hart.’

Trending Maak je eigen protestbord
21-09-2021

Heb je de creatieve protestborden gezien bij de UnmuteUs-protesten en Het Woonprotest? Borden om een boodschap kracht bij te zetten. Vaak zijn ze opvallend en vol humor. Maar wanneer is een protestbord het meest krachtig? In deze #Trendingles duik je met je studenten in de wondere wereld van de protestborden. Jullie bekijken verschillende protestborden, bedenken wat de kenmerken zijn van een krachtig protestbord én gaan met de klas zelf protestborden maken. Het lesmateriaal is weer gratis te downloaden.

13-09-2021

Vorige week was de Week van Lezen en Schrijven. Hierin vraagt Stichting Lezen en Schrijven extra aandacht voor het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid in Nederland. Dat doet zij niet alleen, maar samen met allerlei gemeentes, bibliotheken en organisaties. Natuurlijk willen wij ook onze bijdrage leveren. Niet alleen door er aandacht voor te vragen, maar ook door in ons lesmateriaal structureel te oefenen met lezen en schrijven. Hoe? In dit artikel geven we je zes manieren om lezen leuker te maken!

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353