Nieuws & achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Nieuws & achtergronden

vrijdag, 19 februari, 2021

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

13-09-2021

Vorige week was de Week van Lezen en Schrijven. Hierin vraagt Stichting Lezen en Schrijven extra aandacht voor het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid in Nederland. Dat doet zij niet alleen, maar samen met allerlei gemeentes, bibliotheken en organisaties. Natuurlijk willen wij ook onze bijdrage leveren. Niet alleen door er aandacht voor te vragen, maar ook door in ons lesmateriaal structureel te oefenen met lezen en schrijven. Hoe? In dit artikel geven we je zes manieren om lezen leuker te maken!

13-09-2021

We zijn trots! Onze gloednieuwe digitale methode Burgerschap Compact is live. Je kunt vanaf nu in Studiereader aan de slag met de eerste vijf taken voor niveau 3 en 4 van het mbo. Na de herfstvakantie staan ook de drie laatste taken en de eindopdrachten voor je klaar. In dit artikel lees je meer over de methode.

06-09-2021

Amin Asad, Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht, is altijd op zoek naar verbinding met zijn studenten. Dat is het krachtigste middel om elkaar te begrijpen en om zijn studenten iets te kunnen meegeven. Hij vindt het zó belangrijk dat hij er een boek over schreef: zijn debuut Alles voor jullie. Hoe hij op zoek gaat naar verbinding? Onder andere door zijn studenten het verhaal van zijn ouders te vertellen, die hun vaderland Irak moesten ontvluchten.

loopbaan werk
01-09-2021

Het vak loopbaan in het mbo is van essentieel belang voor de toekomst van studenten. Daarom hebben wij de loopbaanmethode Focus ontwikkeld. Met deze methode kun je studenten helpen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat doen ze aan de hand van vijf loopbaancompetenties: kwaliteitenreflectie, motievenreflectie, werkexploratie, loopbaansturing en netwerken. Deze competenties komen veelvuldig aan bod in Focus. Hoe? Je leest het hieronder.

27-08-2021

Starttaal Entree is de eerste methode Nederlands speciaal voor mbo-studenten die een entreeopleiding volgen. De methode is ook geschikt voor leerlingen in de bovenbouw van het praktijkonderwijs die een entreeopleiding volgen of goed voorbereid willen zijn op een overstap naar het mbo. Starttaal Entree is beschikbaar als boek en als online methode op ons digitale methodeplatform Studiereader.

zomerlicenties
15-07-2021

Wil je deze zomer je studenten de mogelijkheid bieden om bij te spijkeren of aan de slag te gaan met een zomerschool? Ook deze zomer bieden we voor de vakken Nederlands, Engels en rekenen weer voordelige zomerlicenties aan. Voor € 7,50 per vak kun je onbeperkt oefenen- en toetsen. Bekijk het aanbod per vak.

vooraankondiging
15-07-2021

In september verschijnt bij Uitgeverij Deviant het debuut van Amin Asad: Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht 2021. In ‘Alles voor jullie’ vertelt Amin het bijzondere levensverhaal van zijn familie, die vluchtte uit Irak, Iran en Syrië, om uiteindelijk in Nederland terecht te komen. Hier studeerde Amin rechten. Hij werd vervolgens geen advocaat, maar besloot om zijn passie te volgen: lesgeven.

07-07-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Michael Mandersloot, een van de gezichten achter Starttaal Entree, onze allernieuwste methode Nederlands voor entreeopleidingen in het mbo en praktijkonderwijs.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353