Nieuws & achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Nieuws & achtergronden

vrijdag, 19 februari, 2021

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Burgerschapsredacteuren Ron en Daphne overleggen.
07-07-2023

Onze redactie burgerschap is elke dag wel bezig met inclusiviteit. Want hoe zorgen de redactieleden voor inclusieve lesmethodes? Welke afbeeldingen kunnen ze daarvoor gebruiken? Hoe moeten ze de opdrachten vormgeven? Allemaal uitdagingen waarmee ze te maken krijgen bij het ontwikkelen van een nieuwe methode. Antwoord op deze vragen krijg je in de nieuwe editie van het Uitgeverij Deviant Magazine.

Muur in New York met tekst 'Everyone's different'
06-07-2023

De Spreekbeurt is een vaste rubriek in het Uitgeverij Deviant Magazine. Hierin komt een docent aan het woord over een onderwerp dat hem of haar na aan het hart ligt. In de nieuwste editie van het magazine, met als thema ‘inclusief onderwijs’, vertelt Marloes Lijbaart, teamleider op VSO De Argo in Goes, wat docenten nodig hebben om het speciaal onderwijs écht inclusief te maken.

29-06-2023

‘Tussen de regels is het meest nutteloze werkboek dat Uitgeverij Deviant ooit heeft ontwikkeld.’ Het is een nu al gevleugelde uitspraak van Ruud van den Belt, uitgever Nederlands van deze educatieve uitgeverij. Maar waarom noemt hij Tussen de regels zo? We vroegen het aan hem.

een afbeelding van twee zwarte vuisten die de handboeien om de pols breken, als symbool van het einde van de slavernij
27-06-2023

Op 1 juli is het Keti Koti, de dag waarop mensen stilstaan bij de afschaffing van de slavernij in Suriname en het Caribisch deel van Nederland. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij officieel is afgeschaft. In de aanloop naar deze dag wordt veel gepraat over het Nederlands slavernijverleden.

Sommige mensen willen dat scholen meer aandacht aan het Nederlandse slavernijverleden besteden en pleiten ervoor dat Keti Koti een nationale feestdag moet worden, terwijl anderen vinden dat het slavernijverleden al voldoende aandacht krijgt. Wat weten jouw studenten al over het Nederlandse slavernijverleden en hoe vinden ze dat Nederland moet omgaan met het slavernijverleden? Bespreek het in de klas met deze lestips. 

Muur in New York met tekst 'Everyone's different'
26-06-2023

Je hebt al kunnen lezen hoe Stichting Dedicon tekst en beeld toegankelijk probeert te maken voor mensen met een leesbeperking. Maar hoe doen wij dat met ons (digitale) lesmateriaal? We vroegen het aan Onno, onze toegankelijkheidscoördinator van de ICT-afdeling, en methodespecialist Mariëlle, een van de aanjagers van toegankelijkheid binnen Uitgeverij Deviant.

Rieke en Hans vertellen over toegankelijkheid.
26-06-2023

Iets wat niet toegankelijk is repareren. Volgens Manager Toegankelijkheid Hans Beerens is dat de essentie van Stichting Dedicon, de grootste organisatie in Nederland die tekst en beeld toegankelijk maakt voor mensen met een leesbeperking. In de toekomst is het echter van belang om tekst en beeld toegankelijk te maken ‘aan de bron’. Hoe? Dat lees je in de nieuwe editie van het Uitgeverij Deviant Magazine.

Jeroen, Marieke en Nassima poseren voor de camera.
22-06-2023

Jeroen en Nassima: op het eerste oog kun je geen mensen treffen die méér van elkaar verschillen. Toch hebben ze een grote gemene deler: ze zijn niet in een hokje te plaatsen. Voor de nieuwe editie van het Uitgeverij Deviant Magazine gingen we met hen in gesprek over hun identiteit, de onwetendheid van de buitenwereld en de veiligheid van het klaslokaal.

Wereldburgerschap
21-06-2023

We gaan als een trein met het vernieuwen van Schokland, onze methode burgerschap voor het mbo. Naast het Schokland Handboek is nu ook het Schokland Werkboek niveau 3-4 af. Bekijk hier het online inkijkexemplaar. Dan weet je vast waarin je studenten volgend studiejaar aan de slag gaan.

Iven leest voor uit Anansi de spin
19-06-2023

Elk mens, elk dier en elke plant heeft een eigen verhaal, een verhaal dat respect verdient. Die boodschap probeert Iven Cudogham, schrijver van de prentenboeken van Anansi de spin, aan jonge kinderen mee te geven. Samen met Uitgeverij Deviant ontwikkelde hij lespakketten van Anansi de spin voor leerlingen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Nu er ook Anansi-werkboeken in de Surinaamse basisscholen liggen, komt het project tot zijn einde.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353