Nieuws & achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Nieuws & achtergronden

vrijdag, 19 februari, 2021

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

anansi de spin lesmateriaal
16-03-2022

Van elk jong kind een wereldburger maken. Dat is het doel van de gloednieuwe lespakketten van Anansi de spin voor basisschoolleerlingen in groep 1 en 2. Het lesmateriaal laat leerlingen ontdekken en ervaren dat zij zelf kunnen bijdragen aan een betere en inclusieve samenleving voor zichzelf en hun leeftijdsgenootjes. In Amsterdam gaan de eerste scholen van start met de lessen.

Show de PRO Rae
14-03-2022

In maart liep Rae Schipper stage bij onze Show de PRO-studio en tekende ze haar verhaal voor een nieuwe Show de PRO-lesbrief. De creatieve Rae is vijftien jaar en kan ontzettend goed tekenen. Tekenen is haar uitlaatklep; ze vertelt zelf waarom dat zo is.

03-03-2022

In deze lesbrief staan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de effecten daarvan op de wereld centraal. Aan de hand van een tijdlijn en richtvragen krijgen studenten meer grip op de geschiedenis van het conflict en op de huidige situatie.

gemeenteraadsverkiezingen 2022
01-03-2022
Binnenkort, op 16 maart, zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nederlanders van 18 jaar en ouder kiezen dan de leden van de gemeenteraad van hun gemeente. Veel zaken die jongeren raken worden op gemeentelijk niveau besloten. Wat kan de gemeente voor jouw studenten betekenen en aan welke onderwerpen mag de gemeente volgens hen écht aandacht besteden?
SCRUM Starttaal Studiereader
28-02-2022

Wij kunnen je natuurlijk wel vertellen hoe goed onze methodes in elkaar steken en welke voordelen ze je brengen. Maar echt betrouwbare informatie komt van de docent zelf. Daarom vragen we docenten naar hun ervaringen met onze methodes. Hun eerlijke antwoorden lees je in ‘Verkend door de docent’. Deze keer: wat vindt Jos Verdoorn, docent Nederlands aan ROC Midden Nederland Amersfoort, van onze methode Starttaal in Studiereader?

burgerschap, nieuwe burgerschapswet
28-02-2022

Op 1 augustus 2021 werd de wet ‘Verduidelijking van de burgerschapsopdracht aan scholen in het funderend onderwijs’ aangenomen. Hierdoor krijgt burgerschapsvorming een grotere en minder vrijblijvende rol in het basis- en voortgezet onderwijs. Het zet burgerschapsonderwijs op de kaart. Maar waarom is dat nodig en wat merkt het mbo daarvan? Sander Heebels, uitgever burgerschap, legt uit waarom we burgerschapsonderwijs binnen Uitgeverij Deviant zo belangrijk vinden en hoe wij onze visie vertalen naar de onderwijspraktijk.

08-02-2022

Moet de Koningshavenbrug uit elkaar worden gehaald zodat het jacht van een van de rijkste mannen ter wereld Jeff Bezos er onderdoor kan? Ga in gesprek met je studenten over wat er nu in Rotterdam gaande is en bespreek met elkaar of zij denken dat met geld en status alles te koop is.

04-02-2022

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer maak je kennis met onze vakvoorlichter Nederlands: Klaas-Bert Pol.

startrekenen mbo - nieuwe rekeneisen
26-01-2022

Digitaal lesmateriaal biedt veel voordelen. Zo kunnen studenten vaak zelfstandig en op hun eigen niveau werken, kijken ze opdrachten zelf na en krijgen ze geautomatiseerde feedback. Als docent heb je zo meer tijd om je studenten te begeleiden. Maar hoe doe je dat als ze achter hun beeldscherm zitten weggedoken? Als het contact met je studenten weg is? Gelukkig kun je digitaal lesmateriaal juist ook inzetten om tot contact en interactie te komen. Hoe? Wij geven je vijf tips.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353