Nieuws – burgerschap

Nieuws – burgerschap

Lees hier het laatste nieuws over onze methodes burgerschap.


10 december: Dag van de mensenrechten

28-11-2017

Op 10 december is het de Dag van de mensenrechten. Een mooi moment om met uw leerlingen aan de slag te gaan met de lesmaterialen van Kies en Schokland rond dit onderwerp:
• Female Superheroes: educatieve game over vrouwenrechten   Meer informatie
• Nieuwsles v
luchtelingen: verdieping in de vluchtelingenproblematiek   Meer informatie
• Uitlegfilmpje eerlijke rechtspraak: de Nederlands rechtsspraak uitgelegd   Meer informatie


Maak eerlijke rechtspraak begrijpelijk met ons nieuwe uitlegfilmpje

09-10-2017

Bij Kies en Schokland is een nieuw uitlegfilmpje verschenen over eerlijke rechtspraak. In dit filmpje wordt met behulp van animaties uitgelegd wat er met eerlijke rechtspraak wordt bedoeld. Naast dit filmpje zijn er ook diverse andere uitlegfilmpjes beschikbaar over bijvoorbeeld de Europese Unie en de verzorgingsstaat.
Meer informatie


Nu beschikbaar: nieuwsles klimaatverandering

26-09-2017

Extreme regenval, orkanen en hittegolven – klimaatverandering is actueler dan ooit. Toch beschouwen veel leerlingen klimaatverandering als een ver-van-mijn-bedshow en vinden het maar een ingewikkeld thema. Met de nieuwsles over klimaatverandering kunt u uw leerlingen op een toegankelijke manier bijbrengen wat het klimaatprobleem inhoudt.
Meer informatie


Nieuwe uitgave Kies 2

06-09-2017

In het voorjaar 2018 verschijnt een nieuwe uitgave van het leerwerkboek Kies 2. De methode wordt geactualiseerd en er worden enkele inhoudelijke verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast wordt er structureler aandacht besteed aan kritische denkvaardigheden.
Meer informatie


Speel nu de educatieve game Female Superheroes!

05-07-2017

Lang niet overal ter wereld hebben vrouwen gelijke rechten en kansen als mannen. Wilt u in de burgerschapsles aandacht besteden aan dit probleem? Speel dan onze nieuwe educatieve game Female Superheroes. In deze game volgen leerlingen twee dappere vrouwen die met gevaar voor eigen leven strijden voor de verbetering van vrouwenrechten.
Meer informatie


Uitlegvideo over de formatie

16-03-2017

De verkiezingsuitslag is bekend! Nu wordt het pas echt spannend. Welke partijen gaan samen regeren? En hoe wordt dit eigenlijk besloten? Bekijk met de klas dit uitlegfilmpje over de formatie.
Meer informatie


Uitlegvideo’s over de verkiezingen

01-03-2017

Kent u onze uitlegvideo’s over de verkiezingen al? In deze animaties wordt kort en helder uitgelegd hoe de Tweede Kamerverkiezingen en de formatie werken. U vindt de video’s op Studiemeter bij de Links & downloads van Kies en Schokland.


Verkiezingen behandelen? Gebruik de nieuwsles Tweede Kamerverkiezingen

21-02-2017

U wilt de Tweede Kamerverkiezingen behandelen, maar u weet niet hoe? Download dan nu de nieuwsles Tweede Kamerverkiezingen. Deze nieuwsles biedt u lesmateriaal voor een originele en interactieve les over de verkiezingen. Er is een versie voor PrO/vso en een versie voor het mbo.
Meer informatie


Schokland (3.0) Online

28-11-2016

In augustus is de herziene methode Schokland verschenen, als opvolger van Schokland 3.0. Deze week is de eerste content van het bijbehorende programma Schokland Online toegevoegd aan Studiemeter. In de komende maanden wordt dit met steeds nieuwe content uitgebreid. Een planning daarvan vindt u hier

U vindt de nieuwe content onder de methode Schokland (3.0) Online. Vervolgens kiest u voor Schokland Online niveau 3-4. Onder deze methodeknop vindt u ook de content die hoort bij de boeken van Schokland 3.0. Aan deze content is niets veranderd en leerlingen kunnen hier gewoon in verder werken zoals ze gewend zijn. 

Meer informatie


18 Oktober beschikbaar: nieuwsles Amerikaanse verkiezingen

17-10-2016

De nieuwsles over de Amerikaanse verkiezingen is vanaf  18 oktober beschikbaar. De nieuwsles bestaat uit lesmateriaal waarmee docenten een les kunnen geven over de verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton. De nieuwsles maakt deel uit van de Nieuwsrubriek en is beschikbaar voor gebruikers van Kies Online en Schokland (3.0) Online.
Meer informatie


Burgerschap: de Nieuwsrubriek

13-09-2016

Vanaf vandaag is de Nieuwsrubriek beschikbaar! De Nieuwsrubriek biedt de mogelijkheid om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken en leerlingen te laten nadenken over wat er in de wereld gebeurt. De Nieuwsrubriek bestaat uit een nieuwstest, de poll van de week en nieuwslessen.
Meer informatie


Nieuwsles vluchtelingen

01-06-2016

Vanaf 1 juni 2016 is de Nieuwsles Vluchtelingen beschikbaar voor gebruikers van Kies Online of Schokland 3.0 OnlineDe Nieuwsles is een lesbrief waarmee je een les over een actueel maatschappelijk onderwerp kunt geven. Per schooljaar zal ongeveer twee keer een nieuwe nieuwsles verschijnen.
Meer informatie


Female Superheroes

13-05-2016

Binnenkort verschijnt Female Superheroes, een educatieve game over vrouwenrechten. Het spel bestaat uit twee levels waarin de leerling het verhaal beleeft van een dappere vrouw. Bij elk level is een lesbrief beschikbaar. De game wordt gratis toegevoegd aan de licenties voor Kies Online en Schokland Online.