Nieuws – burgerschap

Nieuws – burgerschap

Lees hier het laatste nieuws over onze methodes burgerschap.

Uitlegvideo over de formatie

16-03-2017

De verkiezingsuitslag is bekend! Nu wordt het pas echt spannend. Welke partijen gaan samen regeren? En hoe wordt dit eigenlijk besloten? Bekijk nu met de klas dit uitlegfilmpje over de formatie.
Meer informatie

Uitlegvideo’s over de verkiezingen

01-03-2017

Kent u onze uitlegvideo’s over de verkiezingen al? In deze animaties wordt kort en helder uitgelegd hoe de Tweede Kamerverkiezingen en de formatie werken. U vindt de video’s op Studiemeter bij de Links & downloads van Kies en Schokland.

Verkiezingen behandelen? Gebruik de nieuwsles Tweede Kamerverkiezingen

21-02-2017

U wilt de Tweede Kamerverkiezingen behandelen, maar u weet niet hoe? Download dan nu de nieuwsles Tweede Kamerverkiezingen. Deze nieuwsles biedt u lesmateriaal voor een originele en interactieve les over de verkiezingen. Er is een versie voor PrO/vso en een versie voor het mbo.
Meer informatie

Verdiepingsworkshops burgerschap: de verkiezingen

17-02-2017

Op zoek naar werkvormen voor het behandelen van de verkiezingen? Kom dan op dinsdagmiddag 7 maart 2017 naar onze verdiepingsworkshops burgerschap. Deelname aan deze workshops is kosteloos.
Meer informatie

Enquête lesmateriaal loopbaan (mbo)

20-01-2017

Uitgeverij Deviant oriënteert zich op de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal voor het onderdeel loopbaan op het mbo. Wij willen daarom graag in beeld krijgen hoe het onderdeel loopbaan op uw school wordt ingevuld en welke behoeften er zijn ten aanzien van lesmateriaal. Bent u betrokken bij het onderdeel loopbaan? Wij zouden het zeer waarderen als u een enquête zou willen invullen. De enquête duurt ongeveer 5 minuten.
Naar de enquête

Schokland (3.0) Online

28-11-2016

In augustus is de herziene methode Schokland verschenen, als opvolger van Schokland 3.0. Deze week is de eerste content van het bijbehorende programma Schokland Online toegevoegd aan Studiemeter. In de komende maanden wordt dit met steeds nieuwe content uitgebreid. Een planning daarvan vindt u hier

U vindt de nieuwe content onder de methode Schokland (3.0) Online. Vervolgens kiest u voor Schokland Online niveau 3-4. Onder deze methodeknop vindt u ook de content die hoort bij de boeken van Schokland 3.0. Aan deze content is niets veranderd en leerlingen kunnen hier gewoon in verder werken zoals ze gewend zijn. 

Meer informatie

18 Oktober beschikbaar: nieuwsles Amerikaanse verkiezingen

17-10-2016

De nieuwsles over de Amerikaanse verkiezingen is vanaf  18 oktober beschikbaar. De nieuwsles bestaat uit lesmateriaal waarmee docenten een les kunnen geven over de verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton. De nieuwsles maakt deel uit van de Nieuwsrubriek en is beschikbaar voor gebruikers van Kies Online en Schokland (3.0) Online.
Meer informatie

Burgerschap: de Nieuwsrubriek

13-09-2016

Vanaf vandaag is de Nieuwsrubriek beschikbaar! De Nieuwsrubriek biedt de mogelijkheid om actualiteiten in de burgerschapslessen te bespreken en leerlingen te laten nadenken over wat er in de wereld gebeurt. De Nieuwsrubriek bestaat uit een nieuwstest, de poll van de week en nieuwslessen.
Meer informatie

Nieuwsles vluchtelingen

01-06-2016

Vanaf 1 juni 2016 is de Nieuwsles Vluchtelingen beschikbaar voor gebruikers van Kies Online of Schokland 3.0 OnlineDe Nieuwsles is een lesbrief waarmee je een les over een actueel maatschappelijk onderwerp kunt geven. Per schooljaar zal ongeveer twee keer een nieuwe nieuwsles verschijnen.
Meer informatie

Female Superheroes

13-05-2016

Binnenkort verschijnt Female Superheroes, een educatieve game over vrouwenrechten. Het spel bestaat uit twee levels waarin de leerling het verhaal beleeft van een dappere vrouw. Bij elk level is een lesbrief beschikbaar. De game wordt gratis toegevoegd aan de licenties voor Kies Online en Schokland Online.
Meer informatie