Nieuws – Nederlands

Nieuws – Nederlands

Lees hier het laatste nieuws over onze methodes Nederlands.

Workshopaanbod Nederlands

07-03-2017

Werkt u met onze methode Starttaal en/of VIA en bent u op zoek naar inspiratie voor een afwisselende les? Of kent u onze methodes nog niet of niet goed genoeg en wilt u weten wat we te bieden hebben? Vraag de flyer ‘workshopaanbod Nederlands’ aan of bekijk hier ons aanbod aan kosteloze workshops.

Nieuwe instellingsexamens Nederlands

Gratis voor gebruikers van Starttaal en VIA

13-02-2017

De redactie Nederlands ontwikkelt nieuwe instellingsexamens Nederlands. De nieuwe schrijfexamens op 2F- en 3F-niveau zijn inmiddels te downloaden via Studiemeter. Op beide niveaus zijn twee versies beschikbaar.

Nieuwe instellingsexamens voor spreken en gesprekken voeren op 2F- en 3F-niveau zijn per half mei beschikbaar.
Meer informatie

Feedbackbijeenkomst VIA Vooraf & VIA Vervolg

13-02-2017

De afgelopen maanden waren wij druk met een tevredenheidsonderzoek waarin onze methodes VIA Vooraf en VIA Vervolg centraal stonden. Op dit moment zijn wij druk met de verwerking van alle resultaten en op 9 maart aanstaande organiseren wij een feedbackbijeenkomst voor alle docenten die met VIA Vooraf en/of VIA Vervolg werken. Wij nodigen deze docenten en alle deelnemende docenten aan ons tevredenheidsonderzoek graag uit zich in te schrijven voor deze feedbackbijeenkomst.
Meer informatie

Bekijk het webinar over peerfeedback terug

30-12-2016

Op dinsdag 7 februari organiseerde Uitgeverij Deviant een webinar over peerfeedback. In dit webinar gingen we uitgebreid in op procesgericht leren met peerfeedback. Heeft u het webinar gemist? Dan kunt u het webinar terugkijken via www.deviantwebinars.nl 

Te gast bij Uitgeverij Deviant…Tekster

30-12-2016

Tijdens een inspirerende ontmoeting bleek dat de effectieve schrijfdidactiek in Tekster, voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs, overeenkomt met de aangeboden schrijfdidactiek in Starttaal, onze vernieuwende mbo-methode Nederlands. Sindsdien zijn Uitgeverij Deviant en Tekster vrienden en gaan zij samen de barricades op voor beter schrijfonderwijs.

Tijdens de NOT 2017 bundelen Uitgeverij Deviant en Tekster hun krachten.
Meer informatie

21-12-2016

Herziening VIA Vooraf en VIA Vervolg

De redactie Nederlands gaat de methodes VIA Vooraf en VIA Vervolg actualiseren en wellicht op bepaalde onderdelen herzien. We nodigen alle gebruikers van VIA Vooraf en VIA Vervolg uit om deel te nemen aan een online enquête. In de enquête vragen we naar uw ervaringen met de methodes. Ook organiseren wij een feedbackbijeenkomst op 9 maart 2017.
Vul de enquête in   –   Meld u aan voor de feedbackbijeenkomst

02-12-2016

Bekijk het webinar over GRRIM en modeling terug

Op dinsdag 29 november organiseerde Uitgeverij Deviant voor het eerst een webinar. Tijdens deze online bijeenkomst bespraken we hoe u met modeling en GRRIM uw leerlingen effectief instrueert. Heeft u het webinar gemist? Dan kunt u het onder ‘Meer informatie’ terugkijken. Op dinsdag 7 februari 2017 organiseert Uitgeverij Deviant een tweede online bijeenkomst. In deze bijeenkomst gaan we uitgebreid in op procesgericht leren met peerfeedback.
Meer informatie   –   Inschrijven webinar peerfeedback

Vernieuwde instellingsexamens Nederlands

09-09-2016

Uitgeverij Deviant vernieuwt haar instellingsexamens Nederlands op 2F- en 3F-niveau. Elke vaardigheid wordt in deze vernieuwde instellingsexamens beoordeeld met rubrics. De oplevering van de instellingsexamens loopt uit omdat wij op basis van de feedback van scholen en externe deskundigen meer tijd inruimen om een extra inhoudelijke kwaliteitsslag te maken.
Meer informatie

Aanvullende materialen Starttaal

06-09-2016

Tijdens de zomervakantie heeft de redactie Nederlands hard gewerkt aan de aanvullende materialen bij de methode Starttaal. Op Studiemeter vindt u zowel op 2F- als 3F-niveau:
– thematoetsen per taalvaardigheid;
– het Starttaal Taalportfolio Nederlands;
– aangepaste antwoordmodellen bij de herziene druk van de B-delen;
– aangepaste aftekenkaarten bij de herziene druk van de B-delen;
– aangepaste antwoordmodellen bij de A-delen;
– aangepaste scheurbladen bij de B-delen.
Meer informatie