Nieuws – rekenen

Nieuws – rekenen

Lees hier het laatste nieuws over onze methodes rekenen.

Startrekenen Vooraf Online is compleet

03-02-2017

Startrekenen Online is uitgebreid met hoofdstuk 16 van Startrekenen Vooraf (oranje leerwerkboeken). Hoofdstuk 16 is het laatste hoofdstuk van Startrekenen Vooraf. Daarmee is dit niveau van Startrekenen Online compleet.

De hoofdstuktoetsen en werkbladen van hoofdstuk 16 zijn toegevoegd aan de links en downloads van Startrekenen Vooraf (oranje leerwerkboeken). Alle hoofdstuktoetsen en werkbladen van Startrekenen Vooraf zijn nu beschikbaar.

In de loop van dit schooljaar volgen nog de boektoets over Startrekenen Vooraf deel B en de docentenhandleidingen bij hoofdstuk 13 tot en met 16.
Meer informatie over Startrekenen Vooraf

Nieuw: proefexamen 2A in Examencoach rekenen

03-02-2017

Examencoach rekenen bevat nu naast twee oefenexamens ook een proefexamen op 2A-niveau. Hiermee kunnen leerlingen ook met tijdslimiet trainen voor het rekenexamen op 2A-niveau. Examencoach rekenen is gratis bij een licentie voor Startrekenen Online en is ook los te bestellen.
Meer informatie over Examencoach   –   Meer informatie over het 2A-niveau

Deel 3 van Startrekenen 3D is uit

02-02-2017

Deel 3 van de educatieve rekengame Startrekenen 3D is uit. Deel 3 bevat nog meer interactieve opdrachten; plaats dieren in het juiste verblijf in de dierentuin, bak hamburgers en vaar een boot de haven in met een routebeschrijving. Nieuw zijn hints die de leerling wijzen op de vaardigheden en strategieën die nodig zijn om de vraag op te lossen. Zo worden de leerlingen op het juiste pad gezet om zelf de vraag goed te kunnen beantwoorden. Startrekenen 3D is gratis bij een licentie voor Startrekenen Online.
Meer informatie

Stappenplannen contextopdrachten Vooraf en 2F-3F

24-01-2017

De stappenplannen kunnen worden gebruikt bij het oplossen van contextopdrachten. Er is een stappenplan voor het niveau Vooraf – Op weg naar 1F en een stappenplan voor de niveaus 2F en 3F. Het stappenplan voor 2F en 3F is gebaseerd op de cyclus voor het aanpakken van rekenproblemen uit de Syllabus rekenen.

U vindt de stappenplannen bij de Links en downloads van Startrekenen.

Startrekenen VR beschikbaar voor Android

20-01-2017

Met de app Startrekenen VR kunnen de onderwerpen uit het domein Meten en meetkunde ook worden geoefend in virtual reality. De game ‘Lengte en hoogte’ is nu beschikbaar. Hierin kan het schatten van maten en afstanden worden geoefend in spectaculaire 3D-opnames. In de loop van 2017 komen er meer games in Startrekenen VR met andere onderwerpen.
Meer informatie en downloaden

Spelenderwijs rekenvaardigheid oefenen met Cijferstorm en Rekenduo

12-12-2016

Leerlingen gemotiveerd krijgen voor het vak rekenen? Uitdagende en afwisselende werkvormen kunnen daarbij goed helpen. De rekenspellen Cijferstorm en Rekenduo zijn hier mooie voorbeelden van. De spellen zijn ontwikkeld door rekendocenten Mark Oppelaar en Hans de Zeeuw van Rekenteam. Tijdens het spelen van de spellen passen de leerlingen spelenderwijs hun rekenvaardigheid toe en raken ze gemotiveerd om met rekenen aan de slag te gaan.
Meer informatie

Op zoek naar inspiratie voor een afwisselende les? Maak kennis met ons workshopaanbod

23-11-2016

Kent u onze rekenmethodes nog helemaal niet en wilt u weten wat we te bieden hebben? Of werkt u al met onze rekenmethodes en bent u op zoek naar verdieping van het rekenonderwijs of professionalisering van docenten? Nodig ons uit voor een workshop op uw school met uw collega’s. Wij verzorgen workshops op maat, afgestemd op uw specifieke wensen en vragen.
Meer informatie

Vernieuwde Rekenniveautest

18-8-2016

Per 29 augustus is een herziene versie van de Rekenniveautest (RNT) beschikbaar. Er is een volledig nieuwe vragenset geschreven waardoor de nieuwe RNT meer aansluit bij de huidige interpretatie van het referentiekader en bij de belevingswereld van de leerling. De huidige versie van de RNT blijft gewoon naast de nieuwe versie beschikbaar, zodat u de test komend schooljaar als voortgangsmeting kunt inzetten.
Meer informatie

Rekenniveau 2A: handleidingen, oefenmateriaal en oefenexamens

31-07-2016

Om uw leerlingen goed voor te bereiden op een rekenexamen 2A, biedt Uitgeverij Deviant:

  • handleidingen 2A bij de leerwerkboeken Startrekenen 2F vo en Startrekenen 2F mbo;
  • 2A-niveaus in Startrekenen Online;
  • oefenexamens en een proefexamen 2A in Examencoach rekenen.

Meer informatie