Tips van docenten ter leesbevordering onder jongeren

Hoe stimuleer je studenten en leerlingen om meer te lezen? In de aanloop naar Sinterklaas 2021 vroegen wij docenten om hún tips te delen. We hebben de mooiste tips voor jou gebundeld in een online boek.

Tips van docenten ter leesbevordering onder jongeren

vrijdag, 3 december, 2021

Hoe stimuleer je studenten en leerlingen om meer te lezen? In de aanloop naar Sinterklaas 2021 vroegen wij docenten om hún tips te delen. We hebben de mooiste tips voor jou gebundeld in een online boek.

Hiernaast zie je alvast de tips van twee docenten uit het mbo en Praktijkonderwijs. In het online boek kun je nog veel meer creatieve ideeën en tips van docenten, voor docenten lezen. 

Lees de gebundelde tips, gebruik ze én deel ze met je collega’s. Zo creëren we samen een nieuwe generatie leesliefhebbers! 

De 15 winnaars van een cadeaupakket krijgen volgende week bericht. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Leesmotivatie Amin Asad Soraya Riem
21-10-2021

Met de opkomst van het digitale tijdperk, lezen jongeren steeds minder. Hoe krijg je ze weer aan het lezen? Docent Amin Asad en TikTokker Soraya Riem gingen erover in gesprek. Bekijk het interview.

13-09-2021

Vorige week was de Week van Lezen en Schrijven. Hierin vraagt Stichting Lezen en Schrijven extra aandacht voor het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid in Nederland. Dat doet zij niet alleen, maar samen met allerlei gemeentes, bibliotheken en organisaties. Natuurlijk willen wij ook onze bijdrage leveren. Niet alleen door er aandacht voor te vragen, maar ook door in ons lesmateriaal structureel te oefenen met lezen en schrijven. Hoe? In dit artikel geven we je zes manieren om lezen leuker te maken!

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
info@uitgeverij-deviant.nl

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
033 – 46 50 560
servicedesk@uitgeverij-deviant.nl