Racisme bespreken in de les? Gebruik onze nieuwsles Racisme in Nederland

Racisme bespreken in de les? Gebruik onze nieuwsles Racisme in Nederland

Geplaatst op: 13-11-2020

Toen de zwarte Amerikaan George Floyd op 25 mei 2020 door politiegeweld om het leven kwam, werden over de hele wereld protestacties tegen racisme georganiseerd. Ook in Nederland gingen mensen de straat op om tegen racisme te demonstreren. Door die gebeurtenissen is er in de media en in het publieke debat veel aandacht voor racisme in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de campagne tegen stagediscriminatie van de overheid.

Concrete handvatten voor gevoelig thema

Onze nieuwsles racisme geeft docenten die met onze burgerschapsmethodes werken concrete handvatten om dit gevoelige thema in je lessen bespreekbaar te maken. Je leerlingen of studenten verdiepen zich in hoe racisme in Nederland voorkomt en komen in aanraking met verhalen van mensen die racisme ervaren. Ook denken ze samen na over manieren om racisme tegen te gaan.

Hoe te krijgen?

De nieuwsles bestaat uit digitaal invulbare werkbladen, een docenteninstructie en sheets om te tonen in de klas. De nieuwsles is zowel geschikt voor afstandsonderwijs als voor les op school. Docenten met een Studiemeter-account kunnen de nieuwsles kosteloos downloaden via de knop Links & downloads van de Nieuwsrubriek. Er zijn twee versies van de nieuwsles beschikbaar, voor het mbo en pro/vso. Beide versies bieden lesmateriaal voor twee lesuren. Nog geen toegang tot de Nieuwsrubriek? Neem dan contact op met onze servicedesk: servicedesk@studiemeter.nl of 033 465 08 31.