21 februari beschikbaar: nieuwsles Tweede Kamerverkiezingen

21 februari beschikbaar: nieuwsles Tweede Kamerverkiezingen

Geplaatst op: 6-12-2016

Tweede KamerverkiezingenOp dinsdag 21 februari 2017 verschijnt een nieuwsles over de Tweede Kamerverkiezingen. De nieuwsles biedt docenten burgerschap lesmateriaal om de komende Tweede Kamerverkiezingen te behandelen. De nieuwsles is onderdeel van de Nieuwsrubriek bij Kies Online en Schokland (3.0) Online.

Twee versies

Er verschijnen twee versies van de nieuwsles:
•  De versie voor het praktijkonderwijs en vso bestaat uit één les en heeft als doel om leerlingen te laten ervaren wat de Tweede Kamerverkiezingen inhouden.
•  De versie voor het mbo bestaat uit twee lessen: een les vóór en een les ná de verkiezingen. In de eerste les krijgen leerlingen inzicht in de standpunten van de partijen en houden ze zelf verkiezingen in de klas. In de tweede les ervaren leerlingen het formatieproces. De twee lessen zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken.

Beschikbaarheid nieuwsles

De nieuwsles over de Tweede Kamerverkiezingen is vanaf dinsdag 21 februari te downloaden bij de Nieuwsrubriek op Studiemeter. De Nieuwsrubriek is toegankelijk voor gebruikers van Kies Online en Schokland (3.0) Online.

Meer informatie over de Nieuwsrubriek