Uitgeverij Deviant dubbel genomineerd voor NOT Innovatie Award 2017

Uitgeverij Deviant dubbel genomineerd voor NOT Innovatie Award 2017

Geplaatst op: 27-10-2016

Uitgeverij Deviant is met de educatieve game Wartime Stories en de virtual reality app 3D VIP Room genomineerd voor de NOT Innovatie Award 2017. De NOT Innovatie Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan nieuwe of vernieuwende leermiddelen die het onderwijs verbeteren.

WartimeStories
Wartime Stories

Wartime Stories is een project voor het vak geschiedenis in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Wartime Stories bestaat uit een educatieve game en een digitaal lespakket. In de educatieve game onderzoekt de leerling waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen krijgen in de game toegang tot origineel bronnenmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, zoals archieffoto’s en beelden. Door de game beleven de leerlingen de oorlog op een intensieve manier en maken de verhalen meer indruk op de leerlingen.

Jurycommentaar: Opgezet als een “first person shooter”-achtige game, gaat dit project educatief veel verder. Samen met het educatieve lespakket beleeft de leerling de Tweede Wereldoorlog niet alleen intens, zij doen ook belangrijke kennis op. Het is een leuke manier om de leerlingen geschiedenis eens op een andere manier aan te bieden.

Meer over Wartime Stories


3D VIP Room

Leren saai? Engels leren nog saaier? Niet als je virtual reality en spraakherkenning inzet als motiverende leermiddelen. In de 3D Virtual Interactive Presentation Room (3D VIP Room) worden leerlingen ondergedompeld in een virtuele omgeving. Met slechts een smartphone en een kartonnen 3D-bril bezoeken leerlingen de interactieve en gepersonaliseerde 3D VIP Room waar ze oefeningen uit een methode of eigen oefeningen van de docent kunnen maken. De 3D VIP Room werkt met spraakherkenning. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld virtueel plaatsen bezoeken en hun gespreksvaardigheid oefenen.

Jurycommentaar: VR (virtual reality) zal de komende jaren een enorme vlucht gaan nemen in het onderwijs. 3D VIP room loopt daar op een toegankelijke en betaalbare manier op vooruit.

Meer over de 3D VIP Room

Prijsuitreiking

De winnaars van de NOT Innovatie Award worden op dinsdag 24 januari 2017 bekendgemaakt tijdens de NOT 2017 in de Jaarbeurs Utrecht.

Help ons de publieksprijs te winnen

Naast de prijs van de vakjury maken we ook kans op de publieksprijs. U als onderwijsprofessional kunt ons helpen deze publieksprijs in de wacht te slepen. U kunt tot en met 23 januari stemmen op de genomineerde die volgens u de publieksprijs verdient.

Breng uw stem uit