Over Uitgeverij Deviant

Over Uitgeverij Deviant

Al meer dan 20 jaar eigenwijs in onderwijs

Een Engelsman zei eens op een beurs tegen onze uitgever Engels, “Is ‘Deviant’ really your company name? Do you know what it means abroad?” Tsja, dat weten we, we maken tenslotte ook methodes voor Engels. Onze naam kozen we heel bewust, want bij Uitgeverij Deviant doen we de dingen graag net een beetje anders.

Je hoort niet vaak meer dat een educatieve uitgeverij alles zelf doet– van het schrijven en opmaken van een boek tot het ontwikkelen van een digitale leeromgeving of educatieve game. Wij doen dat wel. Korte lijnen leiden volgens ons tot betere lesmaterialen. En natuurlijk hebben we ook docenten in huis; mensen die de ene dag voor de klas staan en de andere dag bij ons aan een methode werken. Zij weten namelijk het allerbeste waar goed lesmateriaal aan moet voldoen.

Bewezen effectieve didactiek

Bij de ontwikkeling van onze lesmethodes volgen we de wetenschap op de voet en gebruiken we onderzoeksresultaten om onze methodes beter te maken. Maar daar laten we het niet bij. We willen namelijk ook weten of al die inzichten uit de ivoren torens wel standhouden in de klas. Veel van onze redacteuren geven daarom proeflessen op scholen en wonen lessen bij die docenten geven met ons lesmateriaal. Ook onze programmeurs en ontwikkelaars gaan regelmatig de klas in om te toetsen of wat ze gemaakt hebben ook echt voor studenten en leerlingen werkt.

Lesgeven doen we samen

Ben je docent en heb je ons lesmateriaal gekocht, dan willen we je ook helpen het zo goed mogelijk in te zetten. Loop je in de klas tegen een acuut probleem aan? Dan bel je ons en doen wij wat we kunnen, zodat jij verder kunt met lesgeven. Onze redacteuren komen bovendien graag bij je langs voor een voorlichting of didactische workshop over een onderwerp waar jij en je collega’s mee worstelen. Ook mag je altijd aanschuiven bij een docentenbijeenkomst. Want lesgeven doe je niet alleen, dat doen we samen! En omdat we het belangrijk vinden dat ons lesmateriaal echt bijdraagt aan beter onderwijs, doen we dit kosteloos. Dát is pas deviant!

Vraag, opmerking of klacht? Fijn!

Het mag duidelijk zijn dat we graag zo nauw mogelijk met docenten samenwerken. Dus staan we altijd open voor jouw mening over ons lesmateriaal, zodat wij dit waar nodig kunnen uitbreiden of aanpassen. Heb je een vraag, opmerking of klacht? Neem dan gerust contact met ons op. Bel je ons met een vraag dan krijg je direct contact met een deskundige. Heb je een inhoudelijke vraag of opmerking over het lesmateriaal dan verbinden we je door naar een redacteur die aan de methode heeft gewerkt.

Dus, ja, we zijn inderdaad anders, maar wel in positieve zin, al zeggen we het zelf.

Starttaal overleg Uitgeverij DeviantVormgevers in overleg

Buiten vergaderen bij Uitgeverij Deviant

Op de trap Uitgeverij Deviant